Nogomet
1

Sead Kolašinac: Irci imaju jaku odbranu, ali naš napad je jači

Piše: S. Č.
Bh. reprezentativac i defanzivac njemačkog Schalkea Sead Kolašinac je govorio o izgledima naše reprezentacije u dvomeču s Irskom, te istakao kako vjeruje u kvalifikaciju naše zemlje na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

"Moramo objema utakmicama pristupiti maksimalno ozbiljno i skoncentrisano i vjerujem kako ćemo baraž okrenuti u našu korist", rekao je Kolašinac.

U posljednjih nekoliko utakmica trener Schalkea Andreas Breitenreiter koristio je Seada na poziciji zadnjeg veznog. S obzirom na suspenziju Muhameda Bešića u kvalifikacionoj utakmici protiv Andore, u prvom meču protiv Irske na toj poziciji imat ćemo šupljinu koju bi u slučaju nužde Kolašinac mogao popuniti.

"Mislim da sam dobar i na toj poziciji, ali se ipak najbolje osjećam na poziciji lijevog Beka. Ipak odluka o tome gdje ću igrati protiv Irske je na selektoru", izjavio je reprezentativac naše zemlje nakon slijetanja na sarajevski aerodrom.

Dodaje da je gledao nekoliko utakmica reprezentacije Republike Irske i da smatra da je riječ o veoma respektabilnoj ekipi.

"Njihova pobjeda protiv Njemačke tokom u kvalifikacijama dokaz je o kakvoj se reprezentaciji radi. Koliko sam mogao zaključiti Irci imaju veoma jaku odbranu, ali mislim kako naši momci naprijed imaju potencijal da prevaziđu i tu prepreku", uz osmijeh je rekao Kolašinac.