Nogomet
16

Ibrahim Šehić: Naša prednost je što prvu utakmicu igramo u Zenici

Piše: D. B.
Ibrahim Šehić, čuvar mreže Qarabaga i reprezentativac BiH smatra kako je prednost naše selekcije što prvu utakmicu baraža za Euro 2016. godine u Francuskoj igra u Zenici.

"Svi imamo veliku želju i znamo šta nam slijedi u narednim mečevima. Irska ima odličnu ekipu, odličan kolektiv i mnogo dobro taktički stoje na terenu. To su pokazali u kvalifikacijama, pobijedili su Njemačku, ali naša prednost je što prvu utakmicu igramo u Zenici jer smo pokazali da možemo svakome dati gol. Nadam se da ćemo ovdje napraviti dobar rezultat i otići u Irsku da ga odbranimo", optimističan je Šehić, koji je uporedio igru Irske s Velsom.

"Irska i Vels gaje isti stil igre, samo je razlika što Vels ima Ramseya i Balea. Irci su mnogo opasni, imaju dobrog selektora, ali mislim da će naš stručni štab to dobro analizirati i da ćemo odgovoriti na te njihove napade, pretpostavljam da će to biti duge lopte i prekidi", govori Šehić koji smatra kako utakmica koju smo odigrali u Dablinu (poraz 1:0) ništa ne znači.

"Bio sam na klupi u Dablinu, ali ta utakmica nije nikakvo mjerilo jer mi smo došli svi s odmora, a oni su se spremali za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Vidjeli smo kako je bilo teško igrati u Dablinu, bio je pun stadion i navijači prave pritisak svih 90 minuta", kaže Ibrahim Šehić.