Nogomet
0

Schweinsteigeru zbog povrede koljena upitan nastup na EURO 2016

Anadolija
Bastian Schweinsteiger (Foto: AFP)
Bastian Schweinsteiger (Foto: AFP)
Bastian Schweinsteiger, kapiten fudbalske reprezentacije Njemačke suočava se sa mogućnošću da zbog povrede koljena, tačnije djelimičnog kidanja ligamenta, propusti EURO 2016 u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbaler Manchester Uniteda povrijedio se pred kraj treninga u utorak uvečer u Berlinu, gdje se Njemačka priprema za prijateljski susret sa Engleskom. Jasno je da je Schweinsteiger otpao za subotu i duel sa Englezima, ali i za utakmicu protiv Italije koju će „elf“ igrati tri dana kasnije u Minhenu.

Težinu povrede utvrdio je Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt, ljekar reprezentacije Njemačke nakon detaljnog pregleda obavljenog danas u Minhenu. Period oboravka nije naveden, ali postoji sumnja da će Schwainsteiger biti spreman do 10. juna, kada će Njemačka igrati sa Ukrajinom na EURO 2016.

"To se dogodilo kada je Schweinsteiger uzeo loptu. U blizini mu nije bio niti jedan igrač, nije bilo duela, jednostavno je obnovio povredu koju je imao ranije", rekao je Joachim Loew, selektor Nijemaca.Schweinsteiger je ove sezone već pauzirao dva mjeseca zbog napuknuća ligamenta koljena. No, izostanak kapitena nije jedini Loewov problem uoči prijateljskih ogleda sa Englezima i Italijanima.

Upitni su i Mesut Ozil i Karim Bellarabi koji nisu trenirali, već su ostali u hotelu gdje su podvrgnuti medicinskom tretmanu. Ozil se žali na povredu gležnja lijeve noge, a Bellarabi ima modricu i bolove u desnoj nozi.Prijateljski susret Njemačka – Engleska igrat će se u subotu na "Olympiastadionu" u Berlinu u 20:45 sati.