Nogomet
0

Schweinsteiger najbolji nogometaš u Njemačkoj

Totalsport
Bastian Schweinsteiger (Foto: AFP)
Bastian Schweinsteiger (Foto: AFP)
Veznjak Bayerna Bastian Schweinsteiger (29) proglašen je najboljim nogometašem u Njemačkoj u prošloj sezoni. U tradicionalnom izboru koji je organizovao Kicker glasalo je 527 novinara.

Schweinsteiger je dobio 92 glasa, pet više od Francka Riberyja i sedam od Thomasa Müllera. Prvi nogometaš na listi koji nije iz Bayerna je napadač Borussije Dortmund Robert Lewandowski. On je s 55 glasova zauzeo četvrto mjesto. Jedini nogometaš izvan Bayerna i Borussije među najboljom desetoricom je napadač Bayer Leverkusena Stefan Kieβling na šestom mjestu.

"Iznenadila me pomalo ova nagrada jer se o meni prole sezone često pisalo kritički. U svakom slučaju, ovo je nagrada za cijelu ekipu", istaknuo je Schweinsteiger.

Za trenera godine je uvjerljivo i sasvim očekivano izabran Jupp Heynckes koji je Bavarce u prošloj sezoni predvodio do trostruke krune: naslova u Bundesligi, DFB-Pokalu i Ligi prvaka. Heynckes je dobio 383 glasa, drugi je trener Freiburga Christian Streich (77), a tek treći strateg Borussije Jürgen Klopp (19).