Nogomet
3

Schmeichel o užasnoj sezoni šampiona Leicestera: Ako se ne pokrenemo, ispast ćemo

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Golman Leicestera Kasper Schmeichel je bio brutalno iskren nakon posljednjeg poraza Leicester Cityja u Premierligi. On je rekao da njegovi saigrači moraju preokrenuti "sramotnu situaciju" u kojoj se nalaze.

Leicester je spektakularno osvojio Premiership prošle sezone, ali ekipa menadžera Claudija Ranierija ove sezone bilježi katastrofalne rezultate te u 24 odigrane utakmice ima samo pet pobjeda. Realno gledajući, Lisice su u situaciji da se bore za opstanak nakon što se njihov položaj iz sedmice u sedmicu pogoršavao.

Posljednji tim koji je savladao Leicester je Manchester United, a Crveni vragovi su pobijedili 3:0 u nedjelju na stadionu King Power.

Golman Schmeichel je realno govorio o situaciji u kojoj se tim nalazi.

"Prvih 40 minuta smo igrali dobro, a nakon toga je naša igra bila neprihvatljiva. To nije bila dobra utakmica, ona samo pokazuje kako dosad izgleda naša sezona. Ne želim pričati o prošloj sezoni, ona je iza nas. Moramo se oporaviti. Postoje mnogi faktori koji su uzrok ovoga, ali sezona nije bila dobra od početka. Ne želim komentarisati medijske spekulacije, jer znam šta se događa u svlačionici. Mi smo grupa igrača s malo samopouzdanja, ali se želimo boriti. Situacija nije dobra, uzašna je i sramotna. Vrijeme je da se pokrenemo, ako to ne učinimo, ispast ćemo", izjavio je Schmeichel.