Bild
1

Schalke želi Heynckesa za trenera od iduće sezone

Totalsport
Jupp Heynckes (Foto: Arhiv/AFP)
Jupp Heynckes (Foto: Arhiv/AFP)
Njemački dnevnik Bild objavio je u ponedjeljak informaciju da su čelnici Schalkea zainteresirani za dovođenje aktuelnog trenera Bayerna Juppa Heynckesa.

Poznato je da će Bavarce od iduće sezone trenirati Pep Guardiola, a iako su čelnici kluba iz Minhena objavili kako se 67-godišnji Heynckes povlači u penziju, on je to sam ubrzo demantirao. Bild piše kako u iskusnom stručnjaku ima još puno žara i da, uprkos godinama, kod njega nema ni traga umoru.

Schalke je u decembru otpustio Huuba Stevensa i privremeno na njegovo mjesto postavio Jensa Kellera, trenera iz klupskog omladinskog pogona. No, u klubu iz Gelsenkirchena na ljeto namjeravaju pronaći kvalitetno trenersko rješenje, a u prvi je plan sada iskočio Heynckes. Uspješni strateg već je radio u Schalkeu u sezoni 2003/04, a na početku sljedeće sezone je dobio otkaz zbog nekoliko slabijih rezultata. Je li spreman za povratak, saznat ćemo vjerovatno vrlo brzo.

Podsjetimo, list Sport Bild je prije nekoliko dana objavio da u Schalkeu razmišljaju i o legendarnom Stefanu Effenbergu koji, doduše, nema ni dana trenerskog iskustva.