Nogomet
0

Schalke nanio prvi poraz Borussiji Mönhengladbach

Totalsport
Nogometaši Schalkea pred vlastitim navijačima svladali su Borussiju iz Mönhengladbacha 1-0 i popeli se na 2. mjesto prvenstvene tabele.

Pogotkom legendarnog španskog napadača Raula ekipa iz Gelsenkirchena osvojila je nova tri boda i trećom pobjedom u nizu, nakon startnog poraza u Stuttgartu, došla na vrh liste Bundeslige s istim brojem bodova kao Bayern i Werder. S druge strane, Borussia M. doživjela je prvi poraz u ovoj sezoni, ali i dalje drži mjesto u gornjem dijelu tabele.

U drugoj nedjeljnoj utakmici veliko slavlje svojim igračima priredili su navijači Hannovera nakon što su njihovi ljubimci u četvrtak izbacili favoriziranu špansku Sevillu i plasirali se u grupnu fazu Europske lige.

No, slavlje im je poremetio Allagui koji je već u 2. minuti doveo Mainz u vodstvo. Domaćini su nakon toga stalno napadali, poravnali u 30. minuti, ali do kraja nisu uspjeli doći do pobjede. Naš mladi reprezentativac u redovima Mainza Petar Slišković cijeli je susret odgledao s klupe za rezerve.

Bundesliga, 4. kolo, rezultati: Hannover – Mainz 1-1 (Abdellaoue 30 / Allagui 2) Schalke – Borussia Mönhengladbach 1-0 (Raul 64)