Prognoze za sarajevski derbi
0

Saznajte šta prognoziraju Ćiro, Zena, Komšić, Tanović...

Piše: Edin Isanović
Vječiti derbi između Sarajeva i Želje igra se u subotu od 17:00 sati na najvećem bh. stadionu. Plavi su već osigurali titulu, dok se Bordo tim bori za izlazak na evropsku scenu i ima veći motiv.

Kontaktirali smo poznate osobe kako bi prognozirali ishod najvećeg bh. derbija. Nakon njihovih izjava shvatili smo da oni svim srcem bodre jedan od dva najveća kluba u BiH. Bili su poprilično subjektivni.

Nekadašnji bh. selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević je svojevremeno nosio bordo dres. Naglašava da će pobijediti Sarajevo.

"Derbi je derbi. Tu nema favorita. Baš zato što mnogi Želji stavljaju breme apsolutnog favorita, slavit će tim sa Koševa. Zapamtite šta vam Ćiro kaže. Moje simpatije su na strani Bordo tima", kaže Ćiro za Klix.ba.

Nekadašnji nogometaš tima sa Grbavice Mario Stanić vjeruje da će Plavi nastaviti niz.

"Prognoziram trijumf Želje od 3:1", kratko je rekao bivši igrač hrvatske nogometne reprezentacije.

I član Predsjedništva BiH Željko Komšić nada se pobjedi tima sa Grbavice.

"Mislim da će biti 1:0 za Želju", rekao je Komšić za naš portal.

Škrba: Željo je najorganizovaniji u BiH

Proslavljeni bh. košarkaš i bivši selektor našeg državnog tima Nenad Marković poznat je kao veliki zaljubljenik u bordo boju. On vjeruje da će izabranici Dragana Jovića osvojiti kompletan plijen.

"Mislim da će Sarajevo pobijedti 2:1", kaže popularni Neno.

Dragan Škrba je dugo bio među stativama FK Željezničar. On napominje da će njegov bivši tim pobijediti komšije.

"Željo je favorit, bez ikakve sumnje. Osim toga Sarajevo se nalazi u određenim problemima koji će sasvim sigurno ostaviti posljedice. Uvjeren sam u trijumf tima sa Grbavice koji je najorganizovaniji tim u BiH", rekao je Škrba.

Tanović: Očekujem mušku igru Bordo tima

Muzičar Mahir Sulejmanović vjeruje u trijumf Bordo tima.

"Nadam se da će kod igrača Sarajeva proraditi inat i da će uz podršku navijača, koja će sigurno biti izvanredna, doći do tri boda. Presudno je da u utakmicu uđu hladne glave. Volio bih da slavimo zbog prepotentnih izjava pojedinaca iz tabora Željezničara", rekao je Sulejmanović za Klix.ba.

Pjevač Enes Begović prognozira da će meč biti neizvjestan.

"Bit će kvalitetna utakmica, pobjednik neće biti poznat do samog kraja. Iako bih volio da pobijedi Željo, mislim da će biti neriješeno", rekao je Begović.

Zenit Đozić očekuje, prije svega, kulturnu manifestaciju. U svom stilu je prokomentarisao.

"Vjerujem da će sve biti na nivou. Lijepa nogometna predstava u kojoj će pobijediti bolji tim, a to je u ovom slučaju - Željo".

Glumac Mirza Tanović kaže da je odrastao u ulici Fuada Midžića, sada Asima Ferhatovića Haseta i da je od malih nogu pristalica bordo boje.

"Odrastao sam u ulici u čijoj neposrednoj blizini je stadion. Naravno, uvijek sam navijao za Sarajevo. Šta očekujem? Pobjedu! Volio bih da igrači u bordo majicama odigraju hrabro i muški. Željo je već osigurao titulu i mislim da veći motiv imaju domaći", zaključio je Tanović.