La Liga
89

Savršena dobrodošlica za Zidanea: Courtois na klupi, "otpisani" za pobjedu protiv Celte

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida upisala je sigurnu pobjedu u meču 28. kola španske La Lige protiv Celte iz Viga na svom Santiago Bernabeu rezultatom 2:0 čime su na sjajan način poželjeli dobrodošlicu Zinedineu Zidaneu koji se nedavno vratio na klupu Kraljevskog kluba.

Zidane je već u prvoj utakmici pokazao da će se u Real Madridu pričati neka druga priča kada je on odgovoran za ekipu, pa je tako već u prvom meču belgijski golman Courtois završio na klupi, a mjesto prvog golmana pripalo je Kayloru Navasu.

Također, Zidane je od prve minute uvrstio Marcela u tim koji gotovo nikako nije igrao kod Solarija, a mjesto u timu pronašao je i Isco, kao i Bale.

U prvom poluvremenu Real Madrid je imao nekoliko dobrih prilika, no nakon prvih 45 minuta nisu uspjeli stići do vodstva. Ipak, igrala se 62. minuta kada je Benzema poslao prizemni centaršut s lijeve strane, a na pravom mjestu bio je Isco koji donosi prednost svojoj ekipi.

Pitanje pobjednika ovog meča Real Madrid je riješio u 77. minuti kada sjajnu asistenciju Marcela u pogodak pretvara Gareth Bale za konačnih 2:0.

Ovom pobjedom Real Madrid je ostao treći na tabeli sa 54 osvojena boda, devet manje od Barcelone koja ima i utakmicu manje.