Interesantne najave
68

Saudijci se raspisali, obavljeni razgovori: Milan postaje najbogatiji na svijetu?

D. P.
Salmanov PIF pregovarao o kupovini Milana (Foto: Ilustracija/Twitter)
Salmanov PIF pregovarao o kupovini Milana (Foto: Ilustracija/Twitter)
Vlasnik Milana Gerry Cardinale proveo je posljednjih nekoliko dana na Bliskom istoku gdje je razgovarao o potencijalnoj prodaji sedmostrukog prvaka Evrope.

Cardinale se susreo s nekoliko najbogatijih ljudi svijeta među kojima su dva investiciona fonda kojima je ponudio kupovinu Milana. Riječ je o fondu Investcorp iz Bahreina, ali i Public Investment Fundu iz Saudijske Arabije.

Riječ je o fondu na čijem je čelu saudijski princ Mohammed bin Salman, te fondu koji je već neko vrijeme vlasnik Newcastlea.

Da stvari nisu samo špekulacije, potvrdilo je večerašnje pisanje Eid al-Mashala, koji je član Saudijske federacije sportskih medija, službe pod kontrolom upravo Salmana.

Eid al-Mashal je večeras ekskluzivno prenio da je vlasnik Milana Cardinale stavio na prodaju većinski paket dionica Milana te da ih je ponudio ovim fondovima.

Cardinale bi volio ostati dio rukovodstva Rossonera, ali kao manjinski vlasnik. U slučaju prodaje kluba PIF-u, Milan bi uz Newcastle postao najbogatiji klub u Evropi.

Istovremeno, italijanski mediji potvrdili su pisanje da je Milan na prodaju te da Cardinale po svaku cijenu želi pronaći novog većinskog vlasnika koji bi ga zamijenio. Dodaju i da su vrata otvorena i drugim investitorima izuzev onih arapskih, ali da je cilj što prije pronaći nove investitore.