Borba za spas
18

Šatorović: Objavit ćemo javno imena onih koji koče da Čelik dobije licencu za Premijer ligu

Piše: N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometni klub Čelik nije dobio licencu za nastup u Premijer ligi BiH za sljedeću sezonu, a ovom odlukom prvostepene komisije NSBiH nije bio iznenađen predsjednik zeničkog kluba Selvedin Šatorović.

"Čelik je prethodnih godina licencu o nastupu u Premijer ligi BiH uglavnom dobijao na drugostepenoj komisiji, a tako bi trebalo biti i ovaj put. Maksimalno smo se fokusirali na opstanak u Premijer ligi BiH i na pragu smo tog cilja. U međuvremenu ćemo uložiti žalbu, pokušati izmiriti sve obaveze koje imamo, razgovarati s onima kojima Čelik duguje, a sve je to zatekao trenutni Upravni odbor kluba", rekao je Šatorović za portal Klix.ba.

Predsjednik Čelika istakao je da će klub u narednim danima u javnost iznijeti imena ljudi koja koče da zenički tim dobije licencu za Premijer ligu.

"Učinili smo u klubu dosta dobrih stvari, ali ovaj Upravni odbor ne može sve sam iznijeti. Pozvat ćemo navijače, privrednike i sve ostale koji nam mogu pomoći u ovoj situaciji. Napravili smo fantastične pomake u pogledu opstanka iako su nas već davno svi prežalili. Imali smo situaciju da nam je Vitez bježao deset bodova, ali smo sve nadoknadili. Šteta bi bilo da zbog nedobijanja licence sve prokockamo", podvukao je Šatorović.