Nogomet
34

Saša Papac za Klix.ba: Neka Džeko bude starter, a Ibišević strijelac za pobjedu Zmajeva

Piše: A. M.
Saša Papac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Saša Papac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Saša Papac s nestrpljenjem isčekuje večerašnji susret Zmajeva protiv Nigerije. Mostarac koji je ikona navijača Bosne i Hercegovine večerašnji meč posmatrat će iz sarajevskog studija BHT-a gdje će komentarisati predstojeći meč. Kako kaže, nakon prvog kola još je veći optimista nego što je bio pred sami Mundijal.

"Ono što smo do sad u grupi pokazali, slobodno mogu konstatovati da smo bolji od Nigerije i Irana. Još da to momci potvrde na samom terenu, svi ćemo biti sretni i ponosni. Igrači su, siguran sam, spremni i svjesni situacije i ja sam uvjeren da će svoj posao večeras odraditi maksimalno korektno", kazao je Papac za Klix.ba.

Mnogo se u posljednje vrijeme govori o formacijama sa jednim ili sa dva napadača. Papac smatra Džeko i Ibišević bogatstvo našeg tima, ali također I žali za trećim napadačem, kojeg kako kaže, nemamo.

"Realan je hendikep što su samo njih dvojica u Brazilu. Kada oni započnu meč, onda džokera u napadu nemamo. Zbog toga je možda I dobro igrati sa jednim napadačem, jer je očigledno Ibišević u prošloj utakmici dao novi, bolji ritam našoj igri, a na kraju krajeva je bio učinkovit. Ja bih volio da I sada tako bude, neka Džeko bude starter, a Ibišević strijelac za pobjedu", dodao je Papac.