Uskoro potpis ugovora
0

Saša Ćuk: Dolazak bivšeg igača Barce u Olimpic je velika stvar

Piše: Edin Isanović
Fernando Arriero u vrijeme dok je igrao za Barcelonu
Fernando Arriero u vrijeme dok je igrao za Barcelonu
Fernando “Cuqui” Arriero Garcia, bivši nogometaš juniora Barcelone, uskoro će potpisati ugovor sa FK Olimpic. Cijeli posao odrađane je preko španske menadžerske agencije, a posrednik je bio nihov skaut Saša Ćuk koji živi u Ljubljani.

"Brzo smo se dogovorili sa čelnicima Olimpica. Arriero ima 22 godine i mislim da je njegov dolazak u Premijer ligu velika stvar ne samo za Vukove nego i za kompletno bh. prvenstvo. Treba naglasiti da je on iz katalonskog tima prešao u poljski Widzew Lodz, a potom je nastupao za drugi tim Villarreala”, kaže za Sarajevo-x.com Ćuk .

Potom je objasnio kako jedan nogometaš ima motiv da iz Španije preseli u BiH.

“Često mi postavljaju to pitanje. Pa vidite ovako. Kakva god bila elitna liga BiH, zanimljivija je od treće španske gdje je Arriero nastupa za B tim Villarreala. I finansijska primanja su približna. Osim toga, Premijer liga BiH omogućava takmičenje na evropskoj sceni, a Olimpic ima mogućnost da dođe do tog cilja”.

Ćuk je naglasio kako je Španac odličan igrač i da će predstavljati veliko pojačanje za tim sa Otoke.

“Arriero je prošao kompletnu omladinsku školu aktuelnog evropskog prvaka. Bio je čak i kapiten u mlađim kategorijama, a trenirao je i sa Messijem. Međutim, mislim da će mu trebati malo vremena da se adaptira kako na život, tako i na terene širom BiH. Njegov mendžer mi je istakao kako je Fernando zadovoljan uslovima koji su mu ponuđeni, ali i ambicijama Olimpica. Shvatio je da je ovo pogodan trenutak za realizaciju transfera”, zaključio je Ćuk.

Kako smo uspjeli saznati, ugovor sa Arrierom trebao bi se potpisati polovinom januara. Da u Olimpicu gledaju korak dalje potvrđuje informacija da postoji mogućnost da još jedan španski nogometaš preseli na Otoku. To se nameće kao izgledan rasplet.