Nogomet
0

Sarri: Real Madrid je najbolji tim na svijetu, ali mi vjerujemo u uspjeh

Klix.ba
Maurizio Sarri. (Foto: EPA)
Maurizio Sarri. (Foto: EPA)
Napoli je sinoć poražen od Reala rezultatom 3:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, no, Napolitanci se ne namjeravaju predati u revanšu, njihov cilj je da eliminišu aktuelne evropske prvake, tvrdi trener talijanskog kluba Maurizio Sarri.

"Real Madrid je najbolji tim na svijetu dok se ne dokaže suprotno. Šteta je što smo napravili previše grešaka, obično ih ne pravimo toliko. Smatram da smo mogli napraviti više u Madridu. Cilj nam je da pobijedimo u revanšu 2:0 i tako ćemo se postaviti, ali nas čeka borba. Nadamo se da ćemo u drugoj utakmici biti na višem nivou, stvoriti više šansi i napraviti manje grešaka. Možda su nam šanse male za plasman u četvrtfinale, ali imamo neke i pokušat ćemo ih iskoristiti", izjavio je Sarri.

Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis je kritikovao trenera i igrače nakon utakmice.

"Na treningu sam svaki dan i ja odlučujem ko će igrati. Predsjednik može izraziti svoje mišljenje, ali radije meni direktno. Na kraju sam ipak ja taj koji odlučuje. Milik je bio na klupi jer znam da ne može odigrati više od 10 minuta. Zašto eksperimentisati? Mogli smo izgubiti 5:0", rekao je trener Napolija.

Veličina Real Madrida je utjecala na pojedine igrače.

"Igranje na Realovom stadionu je utjecalo na neke mlade igrače, ali oni rastu u ovakvim utakmicama koje donose vrijedno iskustvo. Uprkos rezultatu, smatram da Napoli zaslužuje biti ovdje. Real je odigrao najbolju utakmicu u protekla tri mjeseca, a sve sam ih pregledao", kazao je Sarri.

Na kraju je rekao da vjeruje u svoj tim.

"Važno je da ekipa vjeruje da možemo uspjeti. Igraju se dvije utakmice, bit će teško, ali smatram da možemo napraviti više", završio je Sarri.