Nula u derbiju
12

Sarri odgovorio Spallettiju: Prema ovoj igri, on bi trebao biti ministar odbrane

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Napolija Maurizio Sarri bio je razočaran nakon meča bez golova njegove ekipe u subotnjem derbiju protiv Intera, a nakon meča u šaljivom tonu odgovorio je na nedavne komentare Lucijana Spallettija.

Podsjećamo, Napoli je tokom svih 90 minuta utakmice protiv Intera pokušao doći do devete uzastopne pobjede, međutim gosti iz Milana sjajno su igrali u odbrani i sačuvali svoju mrežu na San Paolu.

Kada su Lucijana Spallettija prije derbija pitali šta misli o Sarriju, on je odgovorio da bi trener Napolija postao ministar finansija ukoliko bi dobio priliku da radi u banci, a što mu je nakon sinoćnje utakmice spremno odgovorio bivši trener Empolija.

"Gledajući utakmicu protiv Intera, Spalletti bi u tom slučaju mogao da postane ministar odbrane", poručio je nakon meča trener u šaljivom tonu trener Napolija.

Nakon toga osvrnuo se na samu utakmicu te istakao da je njegova ekipa, s obzirom na broj prilika koje je imala, ispustila dva boda.

"Čuvali smo loptu oko tri četvrtine igre, mijenjali smo sistem igre kako bi održali konstantan pritisak. Ipak, Handanovič je fantastičan golman, jedan od najboljih u Evropi, tako da njegove odbrane nisu nikakvo iznenađenje. Ako u obzir uzmemo prilike koje smo imali, terensku dominaciju i broj šuteva, onda možemo reći da smo protiv Intera izgubili dva boda", rekao je Maurizio Sarri.

Napoli je bez obzira na osvojen jedan bod ostao prvoplasirani na tabeli Serije A sa 25 bodova, dok je Inter na drugoj poziciji i na svom kontu ima 23 osvojena boda.