Nogomet
0

Sarajevu i Željezničaru kazne zbog baklji na derbiju

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je novčane kazne Željezničaru i Sarajevu zbog ubacivanja baklji od navijača oba kluba tokom gradskog derbija u okviru 27. kola BHT Premijer lige BiH.

Željezničar je kažnjen s 8.000 KM zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava koje su navijači tog kluba ubacivali u ograđeni dio terena, a Sarajevo sa 7.000 KM zbog ubacivanja velike količine pirotehničkih sredstava u ograđeni dio terena za igru od navijača tog kluba i izazivanja prekida utakmice.

FK Željezničar je kažnjen i s 1.500 KM zbog propusta u organizaciji prve utakmice finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega i "bakljade" navijača, a ista kazna izrečena je i Sarajevu zbog propusta u organizaciji utakmice 26. kola protiv Zvijezde i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava sa po 1.000 KM kažnjen je Zrinjski za mečeve protiv Čelika i Gradine, a Borac s 1.500 KM zbog istog prekršaja tokom meča s Leotarom, saopćeno je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.