{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevska Academica vlasnik ekskluzivne licence Ajax Online Academy

29.4.2014. u 11:41
95
5
Sarajevska Academica vlasnik ekskluzivne licence Ajax Online Academy
95
Sarajevska Academica vlasnik ekskluzivne licence Ajax Online Academy
Od 21. aprila ove godine naš glavni grad se može pohvaliti činjenicom da u njegovim okvirima jedna grupa dječaka zaljubljenih u fudbal prati isti razvojni plan i program rada kao i njihovi vršnjaci u Amsterdamu.
Jedna fudbalska akademija postala je vlasnik ekskluzivne licence Ajax Online Academy za rad sa uzrastima U7 do U15, čime je postala prva takva akademija na širem području Balkana, od Hrvatske do Bugarske.

Nije riječ niti o jednom od omladinskih pogona fudbalskih klubova sa dugogodišnjom tradicijom na našim prostorima. Riječ je o Fudbalskoj akademiji Academica, izuzetno mladoj organizaciji osnovanoj 20. novembra 2013. godine. Dakle, prije nešto manje od šest mjeseci.

U cilju profiliranja svojih malih i mladih fudbalera i vlastite igre kao ofanzivne, napadački orijentisane, kreativne i brze, a sve u duhu fair-playa, Fudbalska akademija Academica se okrenula "starijim kolegama“ iz Amsterdama, fudbalskom klubu AFC Ajax, kako bi se licencirala za rad po programu njihove planetarno poznate omladinske akademije, po mnogima jedne od najboljih u svijetu.

Sporazum je realiziran prije sedam dana čime su stečeni uslovi za rad pod imenom Ajax Online Academy, garantujući na ovaj način rad sa mladim fudbalerima u skladu sa jednom od najboljih evropskih praksi.

U sklopu Sporazuma bit će organizovan i odlazak grupe trenera na usavršavanje u De Toekomst, Ajaxov kamp u Amsterdamu, Holandija, a uzvratna posjeta stručnog Ajax-ovog tima takođe je jedna od mogućnosti koje Fudbalskoj akademiji Academica stoje na raspolaganju.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: