{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


AF Sporting besplatna akademija fudbala u Sarajevu

10.3.2014. u 12:48
17
0
AF Sporting besplatna akademija fudbala u Sarajevu
17
U Sarajevu se 23. marta pokreće nova fudbalska akademija AF Sporting i to potpuno besplatno.


Akademija će biti stalnog karaktera i ponudit će profesionalan razvoj i edukaciju mladim fudbalerima.
Broj mjesta u akademiji je ograničen i svi zainteresovani bi se trebali prijaviti čim prije.

Akademija fudbala Sporting nastala je prvenstveno sa ciljem omasovljavanja fudbala i okupljanja mladih talentiranih fudbalera kojima će se ponuditi jedinstven način profesionalog razvoja i sportskog usavršavanja i to potpuno besplatno. AF Sporting neće biti isključivo bazirana na mlađim kategorijama koje se već bave fudbalom i aktivno treniraju već svima koji žele da probaju i aktivno se uključe u fudbal. Cilj nam je stvarati nove kvalitetne generacije mladih fudbalera.

Osnovna načela i metodologija AF Sportinga su: profesionalan razvoj, timski duh, respekt, edukacija i odgovornost od kojih neće biti apsolutno nikakvih odstupanja. Fudbalska filozofija AF Sportinga bit će brz, moderan i napadački fudbal sa dosta kombinatorike i tehničkih detalja.

U AF Sportingu ćete se po prvi put susretati sa nekim stvarima koje su u suštini potpuno normalne za škole fudbala i akademije iz regije i drugih zemalja dok se to kod nas u praksi slabo primjenjuje. Jedna od takvih stvari su detaljno i planski napravljeni programi rada i trenažni procesi za svaku dobnu kategoriju kako bi se od samog starta ispravno razvijali. Pored toga uvijek će se raditi ulazna testiranja za nove članove kako bi ih shodno znanju i trenutnim sposobnostima mogli razvrstati u adekvatne selekcije, a za stalne članove akademije radit će se kvartalna testiranja kako bi se mogao dobiti detaljan uvid u napredak svakog člana akademije posebno. Ono što je također vrlo bitno jeste da će svaka grupa/kategorija imati maksimalno 14 do 16 dječaka sa kojima će raditi odlični treneri i asistenti kako bi se svakom članu akademije moglo pristupiti individualno, a sve u cilju što boljeg i bržeg razvoja i napredovanja. Kako to praksa nalaže bit ćemo uključeni u sva takmičenja koja su u organizaciji Kantonalnog fudbalskog saveza te mnogo lokalnih i internacionalnih turnira. Generalno, želimo da postavimo nove standarde kako u Sarajevu tako i u BiH. Pred nama je jako veliki izazov i puno posla, ali ni najmanje ne sumnjamo da nećemo uspjeti u našim namjerama.

Obezbjedili smo najbolje termine treninga tako da olakšamo članovima i roditeljima. Za početak to su sljedeći termini: srijeda od 18 i 19:15 sati, petak od 18 i 19:15 sati i nedjelja od 10 i 11:30 sati.

Treninzi se održavaju na dva terena sa umjetnom travom pored hotela Rimski most na Ilidži, a uskoro će biti poznata lokacija velikog terena na kojima će se također održavati treninzi.

AF Sporting počinje sa radom 23.3.2014 i u naredna tri mjeseca svi prijavljeni članovi će raditi ulazna testiranja, treninge, odigravanje utakmica nakon čega će se raditi selekcija i razvrstavanje po kategorijama. Obavezno je ispuniti prijavnicu koju možete skinuti sa www.sporting.ba.

Sve informacije možete dobiti na +387 62 959 959 i e-mail: [email protected], a njihov rad možete pratiti i na Facebooku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: