Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo da nastavimo u ovakvom ritmu ! FKS ♥
Imadoh Sto znaci: ne znadoh, izgubih Sto znaci: poznadoh. Sto znaci: Komenar za osobu koja je lakomisleno izgubila zdravlje,imanje ili blisku osobu.
mjenjaj dilera
Zaludu je lali ljepota kad ne mirise. Sto znaci: P je komentar na neku nekompletnu vrijednost.
Sto ne dolazi od srca ne ide k srcu. Sto znaci: P naglasava da ono sto je bezvoljno ucinjeno ne moze biti ni lijepoprimljeno od okoline.
Znam ga k(a)o krnjavu (prebijenu, zlu) paru. Sto znaci: P se odnosi na nepostenog covjeka koji se poredi sasvojim neposteno zaradjenim novcem.
Ne zna rakija sta je kadija. Sto znaci: P naglasava da pijan covjek ne razmislja o svome pijanstvu ni sta ce u njemuuraditi. Rakija je ovdje metonimija za pijanca.
Ko kupuje sto ne treba, prodavace i ono sto mu treba. Sto znaci: P je upozorenje da se treba racionalno raspolagatisvojim novcem.
Sve mozes kupiti osim zdravlja. Sto znaci: P istice da je zdravlje najskuplje u zivotu i da se sve moze kupiti osimnjega.
Otvori oci da ti ih ne otvore. Sto znaci: P istice da covjek treba biti realan kako ga drugi ne bi morali suocavati sastvarnoscu.
Vino od loze, mlijeko od koze i covjek od covjeka. Sto znaci: P naglasava kvalitete.
Sirotinjska (ti je to) zabava. Sto znaci: P je komentar za one ljude kojima je jedina radost intimni odnos, koji nemajusredstava da se razonode odlazeci u kino, na koncerte ili putujuci po Svijetu.
Ne gudi, nit(i) gudalo vadi. Sto znaci: Kaze se kada neko ne zeli da slusa drugog, kada nije voljan da vidi njegoveargumente.
Evo lubenica, proslo je ljeto. Sto znaci: Pojava lubenica u julu ili augustu u BiH se tumaci skorim odlaskom ljeta,jer lubenince uspijevaju u principu krajem toplih perioda.
Otvori cetvore oci. Sto znaci: P je hiperbola; savjet nekome da bude vrlo oprezan da pazi.
Danas se djeca radjaju sa fakultetom. Sto znaci: Duhovit komentar za djecu kada okolina uoci kako vec sa dvije trigodine pocinjaju da lucidno pitaju ili zakljucuju.