{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo, Željezničar i Olimpic i dalje plaćaju usluge policije, čeka se reakcija vlasti

2.4.2015. u 15:00
16
28
Sarajevo, Željezničar i Olimpic i dalje plaćaju usluge policije, čeka se reakcija vlasti
16
Sarajevo, Željezničar i Olimpic i dalje plaćaju usluge policije, čeka se reakcija vlasti
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sarajevski premijerligaši FK Željezničar, FK Sarajevo i FK Olimpic i dalje plaćaju usluge MUP-u Kantona Sarajevo za osigravanje utakmica. Čelnici pomenutih klubova žele potpuno ukidanje plaćanja usluga policijskih klubova, jer se one ne plaćaju u drugim kantonima.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
MUP KS je u posljednje vrijeme snizio cijene svojih usluga, ali to nije ono što može zadovoljiti premijerligaše. Troškovi su i dalje previsoki i nemoguće ih je pokriti.

"Uputio sam dopis premijeru Kantona Sarajevo, ali odgovora još uvijek nema. Policija i dalje fakturiše svoje usluge koje mi plaćamo. Cijene su nešto snižene, ali nam to ne ide u prilog. Odigrali smo dvije utakmice, koje smo platili policiji, baš kao što su učinili Sarajevo i Olimpic. Prvu utakmicu smo platili 8.950, a drugu 5.960 KM. Imali smo isti broj gledalaca i broj prisutnih policajaca, a korigovanjem cijena smo uštedjeli 3.000 KM. Šta će biti za utakmicu u srijedu ne znam. Rekli su da će ponovo korigovati cijene, ali nama to ne ide u prilog. Mi tražimo da se ta usluga ne plaća, kao što je slučaj u ostalim kantonima. Mi imamo podršku Policijske uprave Novo Sarajevo, ali je problem do ministarstva", izjavio je za portal Klix.ba direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak.

Mirsad Šiljak
Mirsad Šiljak


Klub sa Grbavice ne namjerava odustati od svojih zahtjeva, kao ni FK Sarajevo i FK Olimpic.

"Kontaktirat ću Sarajevo i Olimpic ponovo, jer naša tri kluba nisu naišla na podršku osim ta dva sastanka u kantonu, ali se ništa nije riješilo. Pratim zbivanja na skupštini i znam da naš prigovor nije bio predmet razmatranja. Ako se donese odluka da i dalje plaćamo usluge policije, onda ne znam šta ćemo učiniti, uprava kluba će odlučiti. Ne možemo podnijeti troškove policije, zaštitara, organizacije utakmice, vatrogasaca i hitne pomoći. Malo pomalo, skupi se", završio je Šiljak.

Podsjetimo, MUP KS je tužio Željezničar, Sarajevo i Olimpic zbog dugova za osiguravanje utakmica. Od Željezničara je potraživao 430.000, od Sarajeva 310.00, a od Olimpica blizu 120.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: