{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUP KS spreman korigirati cijene usluga osiguravanja utakmica

4.3.2015. u 17:57
24
39
MUP KS spreman korigirati cijene usluga osiguravanja utakmica
24
MUP KS spreman korigirati cijene usluga osiguravanja utakmica
Foto: Arhiv/Klix.ba
Saniranje dugovanja koja imaju tri sarajevska premijerligaša, fudbalski klubovi Sarajevo, Željezničar i Olimpik, prema MUP-u Kantona Sarajevo zbog neplaćenih faktura za osiguravanje utakmica, bio je povod današnjeg sastanka predsjedavajućeg Skupštine KS Seje Bukve, ministra MUP-a KS Nermina Pećanca te načelnika policijskih uprava sa rukovodstvima ovih klubova i njihovim direktorima Dinom Selimovićem, Mirsadom Šiljkom i Nijazom Gracićem.
Kako je istaknuto, ne postoje suprostavljene strane u ovom pitanju i tenzije koje su stvorene u javnosti proteklih dana nisu ni u čijem interesu, te se danas počelo razgovarati o nekoliko mogućih rješenja ovakvih problema.

Čelnici klubova su istakli previsoke cijene usluga sarajevske policije, problem avansnog plaćanja i neadekvatnih zakonskih rješenja. Ministar MUP-a Kantona Sarajevo Nermin Pećanac u prvi plan je stavio stvaranje sigurnosti na stadionima kao zajednički imperativ organizatora utakmica, navijača, policije, svih građana.

"U protekloj godini pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su obezbjeđivali 1.740 javnih skupova. Mnogo je policije na tim zadacima. Mi radimo u skladu sa zakonom, zakoni se mogu mijenjati, poboljšavati i mi smo spremni podržati bolja zakonska rješenja. Spremni smo odmah razmotriti sadašnje cijene osiguravanja usluga i ponuditi ubuduće neka prihvatljivija rješenja. Ali tražimo imperativno da se osigura sigurnost na stadionima. Tada bi i mi imali manje posla”, istakao je Pećanac.Rješenja treba tražiti i u sistemskom pristupu finansiranja sporta. Zastupnik u Skupštini KS i kandidat za mandatara Vlade KS Elmedin Konaković najavio je za sutra nastavak razgovora u Ministarstvu kulture i sporta KS.

"Naći ćemo zajedno način da ova dugovanja budu izmirena. Žao mi je što ranije nismo počeli ovo rješavati kada su iznosi bili znatno manji. Definisat ćemo red koraka koje ćemo poduzimati, vjerujem da ćemo naći kvalitetno rješenje", poručio je Konaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: