Nogomet
7

Sarajevo - Velež 1:1: Bordo tim ispustio dva boda, Mostarci izdržali sa 10 igrača

Piše: A. M.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevo nije uspjelo ostvariti očekivanu pobjedu nad Veležom koji se večeras na koševskom stadionu pokazao u dosta dobrom svjetlu. Rođeni su bili hrabri i zasluženo došli do boda.

Aktere večerašnjeg derbija omela je jaka kiša koja je pala na naš glavni grad. I kompletan ambijent pokvaren je usljed obilnih padavina, pa se na tribinama našeg najvećeg stadiona okupilo oko 3.500 gledatelja.

Već u drugom minutu utakmice Sarajevo je moglo do vodstva. Nemanja Bilbija je dobro šutirao, Dragojević je za kratko dirao loptu koja je završila na stativi Veležovog gola. U 11. minutu pokušao je i Duljević koji je izblokiran.

U jeku napada Sarajeva gosti iz Mostara su poveli. Lošu reakciju Amera Dupovca iskoristio je bivši fudbaler Sarajeva Anes Haurdić koji je pogodio za 0:1. Par minuta kasnije iskosa sa lijeve strane šutirao je Matijas Pejić, ali je lopta nakon njegovog udarca otišla pored gola.

Dva minuta prije odlaska na odmor Velež je ostao sa igračem manje. Darko Maletić zbog prekršaja je zaradio javnu opomenu, a potom zbog prigovora i gestikulacija i drugu pa je Velež do kraja igrao sa deset igrača.

U nastavku susreta potpuna ofanziva Sarajeva. U 51. minutu iz daleka je pokušao Cimirot, a četiri minuta kasnije i Miloš Stojčev, ali se rezultat nije mijenjao. U 57. minutu istakao se golman Veleža Andrija Dragojević koji je zaustavio udarac Samira Radovca.

U narednom napadu u velikoj prilici se našao Miloš Stojčev koji je zaobišao Dragojevića, šutirao, ali je loptu sa gol linije vratio Asim Škaljić.

U 64. minutu Sarajevo dolazi do poravnanja, kapiten Dupovac iskupio se za grešku kod primljenog gola i izjednačio na 1:1. U narednom napadu Miloš Stojčev pogodio je stativu Veležovog gola.

Udarac je osamnaest minuta prije kraja isprobao Gojko Cimirot, ali je Dragojević loptu skrenuo u korner. Do kraja susreta većih uzbuđenja nije bilo, ostalo je Sarajevo – Velež 1:1.

BHT Premijer liga, 3. kolo:

Sarajevo-Velež 1:1