Ekspresna reakcija
1.8k

Sarajevo uručilo ispisnicu omladincu koji je proslavio gol Željezničara na derbiju

N. K.
Dječak nije mogao sakriti radost (Foto: Screenshot)
Dječak nije mogao sakriti radost (Foto: Screenshot)
Omladincu Fudbalskog kluba Sarajevo koji je tokom nedavnog derbija između Bordo tima i Željezničara (2:2) burno proslavio pogodak Plavih u 96. minuti uručena je ispisnica iz Akademije kluba s Koševa, potvrđeno je za portal Klix.ba.
Naime, 16-godišnji dječak je dohvaćao lopte na sarajevskom derbiju, a kada je Sulejman Krpić postigao gol za izjednačenje nije mogao sakriti radost ispred južne tribine na kojoj su se nalazi najvatreniji navijači Željezničara Manijaci.

Uslijedila je, kako saznajemo, interna istraga u Akademiji FK Sarajeva nakon čega je odlučeno da ovaj omladinac više neće biti član Bordo tima.

"Dječak je prekršio kodeks ponašanja. Svi akademci su upoznati s tim pravilnikom, baš kao što imaju i beneficije što su članovi Akademije. Kodeks se primjenjuje na treninzima, utakmicama i svim drugim događajima u kojima predstavljaju klub. Prekršio je to i isključen je. Objašnjeno je njegovim roditeljima i njemu, a nismo izlazili u javnost s imenom jer je dječak maloljetnik pa smo ga željeli zaštiti", rekli su nam iz FK Sarajevo.

Podsjetimo, Sarajevo i Željezničar su podijelili bodove u burnom derbiju koji je okončan rezultatom 2:2.

Za oba tima predstoji borba za Evropu u posljednja dva kola Premijer lige BiH, a u nešto boljoj situaciji nalazi se Sarajevo koje ima dva boda više.