Premijer liga BiH
0

Sarajevo u debiju novog trenera slavilo u Posušju i skočilo na peto mjesto

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu Mokri Dolac u 15. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Posušja rezultatom 1:0 te je tako novi trener Bordo tima Emir Obuća debitovao na najbolji mogući način.
Posušje je bolje otvorilo utakmicu i imalo je dvije opasne situacije pred golom Šahinovića u prvih 10 minuta, a Sarajevo je uzvratilo deset minuta kasnije kada je Varešanović šutirao pored gola.

U 30. minuti Krešić je kao posljednji igrač odbrane sapleo Varešanovića pa mu je sudija pokazao crveni karton. Sarajevo je nakon toka preuzelo kontrolu nad utakmicom, ali u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka.

Bordo tim u vodstvo dolazi u četvrtoj minuti drugog poluvremena kada je Čataković iskoristio grešku odbrane domaćina. Lopta je došla do ofanzivca Sarajeva u šesnaestercu, a on je desnom nogom poslao je rutinski u mrežu 0:1.

Uslijedilo je nekoliko dobrih prilika na obje strane budući da se Posušje iako s igračem manje nametnulo u polju, a Čataković je 20 minuta prije kraja susreta mogao riješiti pitanje pobjednika kada je iz odlične situacije promašio cijeli gol.

Imalo je Posušje potom dvije odlične šanse preko Milanovića i Šahinovića, prijetilo je i Sarajevo, ali promjene rezultata više nije bilo.

Sarajevo je današnjim trijumfom preskočilo Tuzla City i Velež na tabeli te skočilo na peto mjesto Premijer lige BiH, dok je Posušje ostalo na 10. poziciji. U narednom kolu Sarajevo dočekuje Igman, dok će Posušje gostovati Slogi.

Rezultat i strijelac:

Posušje - Sarajevo 0:1 (Čataković 49')

Tabela:

Standings provided by Sofascore