Premijer liga BiH
0

Uživo / Posušje - Sarajevo 0:1: Sarajevo se ispromašivalo u finišu utakmice

H. H.
Detalji s utakmice između Posušja i Sarajeva (Foto: G. Š./Klix.ba)
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Na stadionu Mokri Dolac u Posušju igrao se meč 15. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Posušja i Sarajeva (0:1), a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Posušje - Sarajevo 0:1

90' - Igrat će se četiri minute nadokande.

90' - Nova velika šansa za Sarajevo! Tomašević je izblokiran na pet metara.

89' - Kakva šansa za Sarajevo! Abubakar je bio sam ispred golmana Posušja, ali Kukić je odbranio njegov udarac.

85' - Pet minuta je do isteka regularnog dijela utakmice, Sarajevo je sve bliže pobjedi.

82' - Mulahujesnović je zamijenio Čatakovića, a Aboubakar je u igri umjesto Ikića.

81' - Dobra akcija Sarajeva, ali Ikić je iskosa pogodio samo vanjski dio mreže.

77' - Kakva šansa za Posušje! L. Begić je glavom šutirao sa nekoliko metara, ali lopta je prošla zamalo pored stative. Šahinović je već bio savladan i samo je pogledom ispratio let lopte.

74' - Dvostruka izmjena u Sarajevu. T. Ramić je zamijenio Avramovskog, a Salčin je u igri umjesto Varešanovića.

73' - Sjajan udarac Milanovića sa preko 25 metara, ali odbranio je Šahinović.

70' - Kakva šansa za Sarajevo! Čataković se velemajstorski oslobodio čuvara i bio je sam ispred Kukića, ali šutirao je visoko preko gola.

66' - Čataković je šutirao iskosa s desne strane, ali preko gola.

63' - Mustafić je zamijenio Džafića u redovima Sarajeva.

61' - Raspoloženi Boban je ponovo sjajno prošao i šutirao, ali Šahinović je odbranio.

60' - Dobar udarac Hanuljka iz velike udaljenosti, ali lopta ide pored gola.

56' - Odličan prodor Bobana po desnij strani, ali nakon centaršuta nije bilo nikog od igrača Posušja na petercu.

Posušje - Sarajevo 0:1 (Čataković 49')

49' - GOOOOOOOOOL! Čataković je pogodio nakon velike greške domaće odbrane. Džafić je presjekao jednu loptu i dodao do napadača Sarajeva koji je pogodio desnom nogom s desetak metara.

48' - Šutirao je Hanuljak, ali visoko preko gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme greškom golmana Sarajeva Šahinovića koji je loše izbio loptu, ali domaći to nisu iskoristili.

Kraj prvog poluvremena

Posušje - Sarajevo 0:0

44' - Dobra šansa za Sarajevo! Džafić je ubacio, a Ikić na drugoj stativi iskosa šutirao pored gola. Bordo tim je mnogo bolji s igračem više.

41' - Sarajevo je izvelo dva vezana kornera, ali bez prave šanse.

36' - Žuti karton za Ikića koji će zbog toga propustiti narednu utakmicu Sarajeva protiv Igmana.

35' - Vukoja je izašao, a Šilić ušao u igru nakon crvenog kartona koje je dobilo Posušje.

33' - Čataković je šutirao iz slobodnog udarca, ali odbranio je Kukić.

31' - Crveni karton za Posušje! Krešić je kao posljednji igrač odbrane srušio Varešanovića i opravdano pocrvenio.

29' - Uzvratilo je Sarajevo odmah na drugoj strani. Dažfić je u punom trku šutirao iskosa s lijeve strane, ali pored gola.

28' - Dvije velike šanse za Posušje! Prvo je Drobarov odlično izblolkirao udarac Bobana, a zatim je i Šahinović dobro odbranio šut Jovića.

27' - Posušje je već izvelo četiri kornera, dosta bolje djeluju od Sarajeva.

22' - Žuti karton za Hanuljka u redovima Posušja.

20' - Velika šansa za Sarajevo! Nakon jedne odbijene lopte Varešanović je šutirao s desetak metara, a lopta je prohujala pored gola.

16' - Adnan Džafić se žali na povredu u redovima Sarajeva i teško će nastaviti utakmicu. Ipak, pridigrao se i nastavio je susret.

12' - Još jedna velika šansa za domaće! Boban je bio sam ispred Šahinovića iskosa, ali ga je u posljednji čas izblokirao Mulalić.

9' - Velika šansa za Posušje! Boban se namjestio na udarac sa 16 metara, ali pogodio je svog saigrača. Imalo je Sarajevo dosta sreće.

8' - Vukoja je ubacio prema Jovviću, ali bilo je to prejako.

4' - Prva šansa na utakmici. Nakon kornera Posušja napadač domaćih Boban je zamalo zakasnio na petercu. Domaći su nešto bolji na otvaranju susreta.

1' - Počela je utakmica u Posušju.

14:25 - Glavni sudija meča je Ermin Sivac iz Zenice.

14:20 - U prvom meču na Koševu Sarajevo je pobijedilo 1:0 golom Ahmetovića u finišu utakmice.

14:15 - Trener Goran Granić kazao je kako njegova ekipa dočekuje utakmicu u dobrom raspoloženju.

"Zbog kartona za sutra na raspolaganju neće biti Bešlić i Dominik Begić, a zbog povreda Horić i već od prije Pavković, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da možemo svakoga nadomjestiti. Što se utakmice tiče, rekao bi da su nam različiti psihološki momenti, mi smo u jednom nizu dobre igre i rezultata te ih pozitivni dočekujemo, dok su oni u turbulentnom razdoblju zbog rezultata, ispadanja iz kupa i promjene trenera, tako da je recimo tu prednost na našoj strani. No, ako budemo išli prema tome 'lako ćemo' to neće biti dobro i može se okrenuti protiv nas", kazao je Granić.

14:10 - Novi trener FK Sarajevo Emir Obuća najavio je gostovanje svog kluba Posušju što će mu biti i prva utakmica u trenerskoj karijeri.

"Sigurno je da je splet okolnosti poslije ispadanja iz kupa donio da je možda najbolje rješenje da ja preužem funkciju šefa stručnog štaba. Bez ikakvog razmišljanja prihvatio sam poziciju. Najbolje poznajem ekipu i radio sam s njima četiri mejseca. Poznajem igrače i znam kakvi su profesionalci. Da nisu oni tu, ja ne bih to prhvatio", rekao je Obuća.

Novi trener Sarajeva hvali ekipu Posušja koja već drugu godinu igra vrlo kvalitetan nogomet i predstavlja prijetnju po svaki tim Premijer lige.

"Sigurno je da nas čeka teška utakmica. Posušje posjeduje kvalitet i individualno i kolketivno, gledali smo ih. Mi smo Sarajevo, moramo ići na pobjedu u svakoj utakmici. Imamo problema i svjesni smo toga. Moramo što prije izaći iz krize i ja se nadam da ćemo to odmah uspjeti", dodaje Obuća.

Kao neko ko je dugo igrao na Koševu, Obuća je svjestan situacije u kojoj se današnji igrači nalaze.

"I dok sam ja igrao, dolazio sam više puta u ovakvu situaciju kao što su danas igrači. Molio bih navijače za strpljenje, da pokušamo izvući maksimum iz svih nas u ovih posljednjih pet kola. Nakon njih ćemo napraviti veću analizu da vidimo gdje smo imali najviše problema i šta je najbolje za nastavak prvenstva", zaključuje novi trener Sarajeva.

14:05 - Posušje: Kukić, Brković, Krišto, Hanuljak, Z. Begić, Jović, Roca, Lučić, Krešić, Vukoja, Boban.

14:00 - Poznati su i sastavi timova, a novi trener Sarajeva Emir Obuća napravio je određene promjene u sastavu tima s Koševa.

Prije svega, na poziciji desnog beka od prve minute počet će mladi Enedin Mulalić, Andrej Đokanović je na poziciji zadnjeg veznog, dok je Ivan Ikić vraćen na poziciju krilnog napadača. U vrhu napada zaigrat će Hamza Čataković koji je najčešće kod prethodnog trenera Feđe Dudića igrao na krilu.

Sarajevo: Šahinović; Mulalić, Trako, Drobarov, Tomašević; Đokanović, Avramovski, Ikić, Varešanović, Džafić; Čataković.

Na klupi su: Dizdarević, Musa, Mulahusejnović, T. Ramić, Abubakar, Ahmetović, Salčin, I. Ramić, Mustafić.

14:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 15. kola nogometne m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Posušja i Sarajeva. Sustet se igra na stadionu Mokri Dolac u Posušju s početkom u 14:30 sati.