Nogomet
135

Sarajevo savladalo Slaviju golovima Benke, Bekića i Čatakovića

Piše: E. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Almir Hurtić je startao pobjedom na klupi Sarajeva ove sezone u Premijer ligi BiH.

Sarajevo je sa 3:0 savladalo Slaviju, a tri boda ekipi s Koševa donijeli su Leon Benko, Amer Bekić i rezervista Hamza Čataković.

U poprilično nezanimljivom prvom poluvremenu Sarajevo je imalo terensku dominaciju, no sve do 43. minute mreže su mirovale.

Tada kapiten bordo tima Haris Duljević centrira iz slobodnog udarca sa lijeve strane, iskusni hrvatski napadač je umakao svojim čuvarima i neometan sa pet mtara pospremio loptu u mrežu za veliko slavlje.

Na početku drugog poluvremena Sarajevo je moglo udvostručiti prednost. Duljević je izašao sam na golmana gostiju u 47. minuti, no otišao je previše u stranu i pogodio vanjski dio mreže.

Deset minuta kasnije Sarajevo je povelo sa 2:0. Sjajan kontranapad izveli su Ševko Okić i Haris Duljević, koji su nakon razmjene duplog pasa izbacili čitavu odbranu gostiju iz igre, a Okić potom asistira Bekiću kojem nije bilo teško pospremiti loptu u praznu mrežu.

U 70. minuti Samir Radovac je šutirao lijevom nogom, lopta je zakačila jednog igrača Slavije i promijenila smjer, no Lučić je fantastičnom intervencijom spasio svoj gol.

Mladi Hamza Čataković je tri minute prije kraja iskoristio perfektan centaršut Džemala Berberovića i glavom postavio konačnih 3:0.

Igrači i novi stručni štab su ispraćeni aplauzom sa stadiona, a tokom utakmice navijači Sarajeva su tražili odlazak Upravnog odbora kluba.