Start priprema
533

Sarajevo s nevjerovatnih 7:1 razbilo Crnogorce u Dudićevom debiju, novajlije raspucane

D. P.
Rapsodija Sarajeva na startu priprema (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva razbili su Iskru iz Danilovgrada rezultatom 7:1 u prvoj pripremnoj utakmici za narednu sezonu koja je odigrana u vrlo lijepoj atmosferi na stadionu Asim Ferhatović Hase.
Novi trener Sarajeva Feđa Dudić danas je imao priliku debitovati na klupi Bordo tima, a prva utakmica prošla je odlično pošto su domaći bili i više nego ubjedljivi.

Dudić je u dva poluvremena izveo dva različita sastava, a posebno ga može radovati dobra partija novajlija i debitanata koji su se i upisivali u strijelce.

Utakmica je počela emotivnim oproštajem od bivšeg kapitena Krste Velkoskog koji nije dobio novi ugovor od koševskog kluba. Makedoncu je uručen i specijalni poklon, a više o toj temi možete pročitati u narednom prilogu.

Sarajevo je u vodstvo došlo već u šestoj minuti kada je pogodio Dal Varešanović. Nakon pola sata igre već je bilo 2:0, a strijelac je bio i Asmir Suljić.

Do odlaska na odmor Bordo tim je postigao još jedan gol, a ovoga puta Hamza Čataković je pogodio na asistenciju Đanija Salčina. Rezultatom 3:0 otišlo se na odmor.

U nastavku je izašao potpuno novi tim Sarajeva. Na četvrti gol domaćina čekalo se do 70. minute.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Tada je novajlija Ivan Ikić pogodio sjajno iz slobodnog udarca.

Uslijedila su još dva gola Bordo tima, a pogađao je oba puta novi napadač Nardin Mulahusejnović i tako pokazao da bi mogao biti ozbiljno pojačanje u igri Sarajeva.

Iskra je uspjela smanjiti zaostatak za Bordo timom preko Muharemovića, ali je konačnih 7:1 postavio Adnan Džafić spektakularnim golom u završnici utakmice.

Rezultat i strijelci:

Sarajevo - Iskra 7:1 (Varešanović 6', Suljić 30', Čataković 39', Ikić 70', Mulahusejnović 73', 84', Džafić 87' / Muharemović 80')