Premijer liga BiH
74

Sarajevo remiziralo protiv GOŠK-a, Hasić ušao s klupe i spasio Bordo tim

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši GOŠK-a i Sarajeva podijelili su bodove na stadionu "Perica Pero Pavlović" u Gabeli u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši neriješeno 2:2.
Sarajevo je bolje otvorilo utakmicu i izveli su čak pet kornera za 13 minuta, ali je prvu veliku priliku imao Šero u 16. minuti kada je pogodio stativu nakon što je pogriješio Soldo.

Sarajevo je uzvratilo nakon pola sata igre kada je Kyeremeh šutirao, ali je Šuta loptu izbio s gol-linije. GOŠK je pred kraj prvog poluvremena imao inicijativu, a u 41. minuti su došli i u vodstvo. Šero je nakon kornera prvo pogodio prečku, a onda je loptu nakon velike gužve ipak pospremio u mrežu. Ujedno je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Nije bilo mnogo uzbuđenja početkom drugog poluvremena sve do 58. minute kada je Mihaljević udvostručio vodstvo GOŠK-a. Prvo je Šahinović odbranio jedan udarac glavom, ali je lopta došla do Mihaljevića koji je pogodio za 2:0.

Ipak, slavlje domaćih trajalo je samo pet minuta, a onda je uslijedio show rezerviste Hasića. Prvo je u 63. minuti šutirao iz daljine, ali je golman GOŠK-a Bobić očajno reagovao i propustio loptu u mrežu.

Samo četiri minute kasnije Sarajevo dolazi do izjednačenja. Ponovo je Hasić šutirao iz daljine, a lopta je na putu do mreže zakačila Radenovića i savladala nemoćnog Bobića.

Krenulo je Sarajevo potom po potpuni preokret. Redali su se napadi, a u 73. veliku priliku imao je Duraković koji je šutirao malo pored stative gola GOŠK-a. Do kraja je Bordo tim imao još nekoliko opasnih situacija, ali se rezultat više nije mijenjao. Vrijedi istaći da je GOŠK večeras prvi put igrao domaću noćnu utakmicu nakon što su nedavno napravili reflektore.

Sarajevo se večerašnjim bodom izjednačilo na prvom mjestu Premijer lige BiH sa Širokim Brijegom koji ima utakmicu manje, dok je GOŠK na devetoj poziciji. U narednom kolu, poslije reprezentativne pauze, GOŠK gostuje Željezničaru, dok će Sarajevo ugostiti Zrinjski.

Rezultat i strijelci:

GOŠK - Sarajevo 2:2 (Šero 41', Mihaljević 57' - Hasić 62', 66')

Tabela:

Standings provided by Sofascore