Premijer liga BiH
13

Sarajevo protiv Čelika traži pobjedu za kraj odlične prve polusezone

Piše: K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Pobjedom Zrinjskog protiv Krupe rezultatom 1:0 počelo je posljednje kolo jesenjeg dijela Premijer lige BiH, a u subotu su na rasporedu tri utakmice.

Prvi na teren izaći će igrači Slobode i Mladosti na stadionu Tušanj u Tuzli, a obje ekipe u ovom meču žele osvojiti tri boda. Sloboda nije upisala domaću pobjedu na posljednje tri utakmica na svom stadionu, a posljednji trijumf bio je protiv GOŠK-a još sredinom septembra.

Ekipa Zlatana Nalića nakon toga je poražena od Zvijezde 09 (0:3) i Širokog Brijega (0:1), a dok su u gradskom derbiju remizirali protiv Tuzla Cityja (1:1). S druge strane, Mladost u posljednje vrijeme pruža odlične partije na gostujućem terenu, a u posljednjem kolu su sa visokih 3:0 porazili Čelik na Bilinom Polju.

Ovo će biti duel pete i šeste ekipe na tabeli Premijer lige, a tri boda za jednu ili drugu ekipu mogla bi biti najava borbe za evropska takmičenja u drugoj polusezoni.

Važan meč u borbi za opstanak odigrat će i Zvijezda 09 i Tuzla City, također u terminu od 13:00 sati. Zvijezda 09 je nakon velikog niza od pet uzastopnih pobjeda poražena od Sarajeva u prošlom kolu rezultatom 3:1, dok je Tuzla City nesretno izgubila bodove na svom terenu u samom finišu meča protiv Zrinjskog.

U prvom duelu ovih klubova koji je odigran 1. septebmra bolja je bila Tuzla City rezultatom 3:1.

Subotnji program Premijer lige BiH na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" zatvorit će stari rivali Sarajevo i Čelik. Ekipa Husrefa Musemića trenutno je prvoplasirana na tabeli s dva boda više i utakmicom manje od Zrinjskog, dok je Čelik porazom u prošlom kolu od Mladosti zakomplikovao sebi situaciju i sa 21 osvojenim bodom iz 18 utakmica sigurno ga očekuje borba za opstanak.

Čelik je doživio dva uzastopna poraza u Premijer ligi, prvi od Zvijezde 09 i drugi već pomenuti od Mladosti, dok je Sarajevo nakon poraza od GOŠK-a remiziralo sa Zrinjskim u gostima i pobijedilo Željezničar u gradskom derbiju i Zvijezdu 09.

Trener Bordo ekipe Husref Musemić najavio je da bi sve osim pobjede u ovom meču za Sarajevo bilo neuspjeh i sigurno je da će njegovi igrači pokušavati tokom svih 90 minuta da dođu do pobjede, a izuzetno težak zadatak očekuje ekipu Čelika koja ove sezone još uvijek nema pobjede na gostujućem terenu.

Susret na Koševu se igra s početkom u 16:00 sati.

Petak:

Zrinjski - Krupa 1:0

Subota:

Sloboda - Mladost (13:00 sati) Zvijezda 09 - Tuzla City (13:00 sati) Sarajevo - Čelik (16:00 sati)

Nedjelja:

Željezničar - Široki Brijeg (13:00 sati) GOŠK - Radnik (13:00 sati)