Premijer liga BiH
4

Zrinjski bez publike do minimalne pobjede protiv Krupe za završetak prve polusezone

Piše: K. H.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Ekipa Zrinjskog pobijedila je Krupu u prvom meču 19. kola Premijer lige BiH rezultatom 1:0 u meču koji je odigran bez publike na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvu pravu priliku na meču bilježimo u 13. minuti kada golman Krupe Marković na liniji zaustavlja jednu odbijenu loptu. Četiri minute nakon toga Galić je pokušao, ali gostujući golman još jednom brani.

Krupa se nakon toga oslobodila početnog pritiska i odigrala je nekoliko dobrih akcija, no bez pravih prilika, da bi prvu opasnost pred golom Zrinjskog zabilježili u 42. minuti kada je Barišić nakon sjajne kontre Krupe u posljednji trenutak izbacio loptu u korner.

Do kraja prvog poluvremena Bekić je pokušao postići pogodak, ali je Marković odbranio.

Zrinjski je na početku drugog poluvremena dva puta tražio kazneni udarac, ali sudija Sivac je odmahnuo rukama, a nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja da stignu u vodstvo, Plemići su ipak poveli u 66. minuti.

Strijelac pogotka bio je rezervista Marković koji je lijepo pogodio suprotni ugao golmana Krupe. Uslijedio je mirniji period igre, gosti su jalovo pokušavali doći do poravnanja, a najbolju priliku imali su u 90. minuti kada je Lukić imao veliku priliku, ali je šutirao preko gola.

Zrinjski je ovom pobjedom smanjio zaostatak za Sarajevom na dva boda, a Bordo tim će za vikend igrati protiv Čelika na svom terenu.