Nogomet
11

Ako prođu dalje: Sarajevo protiv Atromitosa, Željo na Omoniju, a Zrinjski sa Maccabijem

Klix.ba
Danas je obavljen žrijeb parova za 3. pretkolo Lige prvaka, odnosno Evropske lige. Tako su naši timovi saznali imena protivnika u narednoj rundi, naravno ukoliko eliminišu protivnike u 2. pretkolu.

Prvak BiH Zrinjski u 3. pretkolu Lige prvaka igrao bi sa Maccabijem iz Tel Aviva, ali prethodno moraju eliminisati Maribor. Prvi meč u Mostaru završen je bez golova.

Ako bi prošao Metalurg iz Skoplja, Željezničar bi se u 3. pretkolu Evropske lige sastao najvjerovatnije sa Omoniom sa Kipra, koja nakon prvog meča 2. pretkola ima prednost 2:0 protiv Budućnosti iz Podgorice. Metalurg i Željezničar su igrali bez golova u svom prvom meču u Skoplju.

Sarajevo nakon sinoćnjeg poraza protiv Haugesunda 0:1 na Koševu nema lagan zadatak u Norveškoj. No, ako izabranici Dženana Uščuplića ipak prođu u narednu rundu, odnosno 3. pretkolo Evropske lige, tu će ih čekati grčki Atromitos.

Najatraktivnijeg protivnika u 3. pretkolu Evropske lige imao bi Široki Brijeg. Riječ je o Lyonu, no Široki prethodno treba nadoknaditi 1:2 iz prvog meča protiv Mlade Boleslav u 2. pretkolu.