Premijer liga BiH
0

Sarajevo preokretom do pobjede, Željo slavio u Gradišci

Sarajevo-x.com
Sarajevo-Zvijezda (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U utakmicama 14. kola Premijer lige BiH odigranim od 13.30 sati Željezničar je u gostima pobijedio Kozaru rezultatom 2:0, a FK Sarajevo je stadionu Asim Ferhatović Hase slavio protiv Zvijezde. Bilo je 3:2.

Zanimljiv susret odigrali su Sarajevo i Zvijezda na Koševu. Iako su gosti vodili sa 2:0, domaći tim se uspio vratiti u igru i donijeti pobjedu. Susret je završen rezultatom 3:2. Prvi pogodak na utakmici postigao je Samir Nuhanović u 25. minuti iskoristivši greška domaće odbrane. Zvijezda je povećala na 2:0 golom bivšeg igra Sarajeva Matije Matka.

U nastavku susreta, Haskić je bordo timu donio izjednačenje golovima u 42. i 56. minuti. Konačan rezultat postigao je Bajraktarević u 83. minuti.

I drugi sarajevski klub, Željezničar, slavio je danas. Plavi su u Gradišci upisali tri boda savladavši Kozaru 2:0. Oba gola igrači Želje postignuta su u prvom poluvremenu. Strijelci su bili Adilović u 15. i Zeba u 42. minuti.

Sa početkom u 14. sati u Trebinju su se sastali Leotar i Olimpic. Gostujuća ekipa ubilježila je minimalnu pobjedu. Bilo je 1:0, a trenutak odluke desio se već u 2. minuti kada je Kapić matirao domaćeg golmana.

Rezultati 14. kola Premijer lige BiH:

Sarajevo-Zvijezda 3:2 Kozara-Željezničar 0:2

Leotar-Olimpic 0:1