Uveliko se trenira
75

Sarajevo otputovalo u Čitluk na pripreme, Džakmić zadovoljan stanjem u ekipi

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prvotimci Sarajeva u jutarnjim satima otputovali su u Čitluk gdje će u narednih nekoliko dana boraviti u sklopu priprema za drugu polusezonu u Premijer ligi BiH.

Izabranike Husrefa Musemića u narednim danima očekuju naporni treninzi, obzirom da je prvi dio priprema rezervisan za poboljšanje fizičke spreme igrača. Očekivanja od priprema u Hercegovini prenio je Muhamed Džakmić, bivši kapiten Sarajeva, koji obnaša ulogu pomoćnika u stručnom štabu Husrefa Musemića.

"Idemo na sedmodnevne pripreme u Čitluk, očekujemo prije svega solidne vremenske uslove za trening, kako bi ispoštovali ono što smo zamislili. Također, očekujemo da se igrači maksimalno posvete i da budu fokusirani na rad i treninge. Odigrat ćemo u Čitluku i dvije prijateljske utakmice, najvjerovatnije će dvije ekipe odigrati po poluvrijeme. Što se tiče dosadašnjeg dijela priprema vidjelo se da su igrači odradili pripremni ciklus na pauzi, kojeg su dobili od stručnog štaba i dosta dobro izgledaju za ovaj period priprema.", rekao je Džakmić.

Prvu prijateljsku utakmicu u Čitluku nogometaši Sarajeva odigrat će 17.1. i to protiv GOŠK-a, a tri dana poslije, 20.1. na rasporedu je utakmica protiv Veleža. Po povratku u Sarajevo, prvotimce kluba očekuje odlazak na završne pripreme u Antaliji krajem tekućeg mjeseca.