Liga za prvaka
66

Sarajevo nadigralo Zrinjski, Široki Brijeg bolji od Željezničara u Wagnerovom oproštaju od Pecare

Piše: E. B.
Foto: N. G./Klix.ba
Sarajevo - Zrinjski (Foto: N. G./Klix.ba)
Liga za prvaka Bosne i Hercegovine bliži se kraju, a danas je odigrano pretposljednje kolo.

Sarajevo je na Koševu dočekalo novog-starog prvaka Zrinjski. Mostarci su dobili cvijeće na poklon prije utakmice, ali to je bilo sve od gostoljubivosti Bordo tima s obzirom da su Mostarci kući otišli sa četiri pogotka u svojoj mreži.

Sarić je doveo Sarajevo u vodstvo u 33. minuti, a do poluvremena je domaća ekipa postigla još dva pogotka. Ahmetović je u 40. povisio na 2:0, a Kuzmanović je u 45+1. postigao pogodak za 3:0. Počasni pogodak za Plemiće za 3:1 postigao je Handžić u 55. minuti, a konačnih 4:1 postavio je Kuzmanović svojim drugim pogotkom u 62. minuti.

Široki Brijeg je na Pecari dočekao Željezničar, a od domaće publike se pobjedom oprostio legendarni Wagner koji je u januaru ušao u petu deceniju života. Širokobriježani su u veoma uzbudljivom meču slavili rezultatom 3:1 (Matić 7., Menalo 28., Marić 74. - Ramović 31.).

Radnik je savladao u gostima Krupu rezultatom 3:1 pogocima Hadžića (10.), Đurića (75.) i Okića (90+3.), dok je Dujaković (50.) pogodio za domaću ekipu. Radnik je ovom pobjedom osigurao peto mjesto na tabeli, dok će Krupa biti šesta na kraju sezone.

Tabela: