Premijer liga BiH
106

Sarajevo na teškom terenu ubjedljivo protiv Borca, GOŠK izvukao bod protiv Krupe

Piše: K. H.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ekipa Sarajeva upisala je sigurnu domaću pobjedu protiv Borca u meču 17. kola Premijer lige BiH rezultatom 3:0, dok je Krupa na domaćem terenu odigrala bez pobjednika protiv GOŠK-a.

Sarajevo je u vodstvo stiglo u 2. minuti. Defanzivci Borca napravili su gotovo identičnu grešku kao u meču protiv Željezničara, Hebibović se našao sam ispred golmana gostiju i mirno loptu poslao u mrežu za vodstvo gostiju iz Banje Luke.

Sarajevo je nastavilo s napadima prema golu Borca, a nakon nekoliko neiskorištenih prilika, veznjak Adukor u 29. minuti našao se na pravom mjestu i postigao gol za 2:0 kojim su riješili pitanje pobjednika.

Konačnih 3:0 postavio je Hebibović u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena nakon centaršuta Bekića, a on je bio na najboljem mjestu i majstorski iz voleja loptu poslao u mrežu Borca. Treba napomenuti da je teren tokom svih 90 minuta bio izuzetno težak za igrače obje ekipe, ali da su akteri današnjeg meča prikazali jednu sastvim otvorenu i dobru nogometnu predstavu.

Krupa je prvo poluvrijeme pokušala stići do vodstva, ali inicijativa ekipe Slobodana Starčevića nije urodila plodom pa je prvih 45 minuta završeno bez pogodaka.

Domaća ekipa u vodstvo je stigla u 71. minuti kada Fajić postiže gol za vodstvo, da bi nedugo nakon toga Anković na drugoj strani poravnao rezultat i šokirao domaće igrače i navijače za konačnih 1:1.

Tabela: