Bojan Jović
0

"Sarajevo je veliki klub, drago mi je što sam dobio priliku da se dokažem"

Razgovarao: E. Isanović
Svojim odbranama na treninzima i u prijateljskim dvobojima golman Bojan Jović uspio se nametnutu stručnom štabu FK Sarajevo. Naime, on će narednu godinu dana provesti u bordo svlačionici.
Bojan Jović (Foto: Sarajevo-x.com)
Bojan Jović (Foto: Sarajevo-x.com)
Prije odlaska na pripreme u Antaliju razgovarali smo sa Jovićem, koji će pokušati izboriti mjesto među stativama tima sa Koševa. Nekadašnji golman tuzlanske Slobode zadovoljan je prijemom koji su mu priredili saigrači.

"Od trenutka kada sam stigao na najveći bh. stadion svi su bili korektni prema meni. Sve što mogu reći bilo bi u superlativu. Ipak, ako bih morao izdvojiti nekoga ko mi najviše pomaže, onda je to Damir Kojašević. Sarajevo je veliki klub i drago mi je što sam dobio priliku da se dokažem", kaže Jović koji je prokomentarisao nastupe u prijateljskim okršajima.

"Odigrali smo bez kalkulacija, čvrsto i taktički disciplinovano. Mislim da je to putokaz kako bi bordo tim trebao igrati i u prvenstvu. Iako smo poraženi od Veleža, naglasio bih da smo stvorili mnogo prilika koje, nažalost, nisu iskorištene. U Turskoj ćemo raditi u povoljnijim uslovima i nadam se da će nivo forme još više rasti. Nakon napornog rada i zalaganja očekujem da će ekipa u prvenstvu biti na pobjedničkom kolosijeku. Plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu bio bi odličan rezultat i zamah za novu sezonu."

Bojan je na kraju podvukao kako se u nogometu uvijek mora biti na visini zadatka i ambicija.

"To te motiviše da stalno budeš 'unutra'. Moje je da se maksimalno zalažem, da igram do krajnjih granica svojih mogućnosti", rekao je korpulentni Jović koji je angažovan kao rezervni čuvar mreže. Da podsjetimo, prva "jedinica" je Dino Hamzić.