Branislav Arsenijević
0

Nova uprava unijela optimizam u svlačionicu FK Sarajevo

Piše: E. Isanović
Iako su mnogi pomislili da je Branislav Arsenijević na izlaznim vratima Koševa, na zadovoljstvo navijača FK Sarajevo, do toga nije došlo. Naime, jedan od najboljih igrača jesenje polusezone odlučio je ostati u bordo svlačionici. Poštovanje saigrača i publike zaslužio je svojim znanjem i ponašanjem.

"Sarajevo je veliki klub i nije bilo razloga da mijenjam sredinu. Osim toga, nova uprava nam je obezbijedila plate. Sve je mnogo bolje nego prije nekoliko mjeseci. Sa mnogo optimizma gledam na nastavak sezone. Igrači su sretniji i imaju veći motiv, mada je atmosfera između igrača i stručnog štaba uvijek bila izuzetno dobra. No, sada je mnogo lakše raditi", kaže za Sarajevo-x.com Arsenijević.

Na pitanje koliko visoko mogu na proljeće, odgovara: "Trijumf protiv Veleža dao nam je dodatni psihološki poticaj. Ubijeđen sam da ćemo ostati u vrhu. Ipak, da bismo se borili za titulu, bit će potrebna određena pojačanja. Naročito zbog činjenice da su nam otišli Džakmić i Hamzagić. Čak i da su ostali, bila bi neophodna nova i kvalitetna imena."

"Snažna konkurencija je uvijek dobro došla. Svjesni smo da je svaka sljedeća utakmica za nas najvažnija. Aktuelni rezultat nije došao kao plod slučajnosti, već isključivo kao rezultat disciplinirane igre. To je donijelo prevagu i u trenucima kada su neki mislili da ćemo potonuti", poručuje Branislav koji je naglasio kako njega i saigrače čeka mnogo napornog rada na pripremama.

"Znat ćemo se nositi sa teretom odgovornosti. Očekujem proljeće bez oscilacija. Vjerujem da ćemo, u najmanju ruku, izboriti plasman na međunarodnu scenu", završio je naš sagovornik.