Dupla kruna
2.8k

Sarajevo je šampion!

Piše: E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo osvojio je titulu prvaka Bosne i Hercegovine!

Bordo tim je u pretposljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine razbio Zvijezdu 09 na stadionu "Asim Ferhatović Hase" rezultatom 4:0 i na taj način stigao do šeste titule u klupskoj historiji.

Susret na Koševu riješen je već u prvom poluvremenu. U 25. minuti Rifet Kapić je ubacio loptu, a Amar Rahmanović je glavom pogodio za 1:0.

Samo pet minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0 kada je prelijep pogodak iz voleja postigao Anel Hebibović. U 34. minuti Mersudin Ahmetović je pogodio za 3:0, a potom je deset minuta kasnije asistirao glavom kapitenu Krsti Velkoskom koji pogađa za 4:0.

I u drugom poluvremenu Bordo tim je napadao i imao nekoliko odličnih prilika za postizanje pogodaka, ali je susret završen rezultatom 4:0 nakon čega je nastalo veliko slavlje na Koševu zajedno sa 15.000 navijača.

Sarajevo je u srijedu osvojilo Kup BiH, te je ova generacija prva u historiji Bordo tima koja se okitila duplom krunom.

Ovaj historijski uspjeh je ostvarilo 32 igrača koji su nastupali u takmičarskim utakmicama ove sezone. To su: Vladan Kovačević, Elvis Džafić, Belmin Dizdarević, Bojan Pavlović, Adi Adilović, Nihad Mujakić, Amer Dupovac, Darko Lazić, Aleksandar Šofranac, Numan Kurdić, Selmir Pidro, Almir Bekić, Halid Šabanović, Mufid Salčinović, Miloš Stanojević, Joachim Adukor, Ljuban Crepulja, Rifet Kapić, Alen Mustafić, Anel Hebibović, Aladain Šišić, Ševkija Resić, Vedad Gljiva, Emir Halilović, Amar Rahmanović, Benjamin Tatar, Nathan Crepaldi da Cruz, Krste Velkoski, Haris Handžić, Mersudin Ahmetović, Sanin Klarić i Mario Crnički.

Sarajevo je ranije titulu osvajalo u sezonama 1966/67, 1984/85, 1998/99, 2006/07 i 2014/15.