Premijer liga BiH
164

Sarajevo i Radnik remizirali na očajnom terenu, GOŠK savladao Čelik

Piše: N. K.
Sarajevo - Radnik (Foto: K. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Radnika podijelili su bodove na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru 20. kola Premijer lige BiH odigravši utakmicu bez pogodaka.

Meč je odigran na očajnom terenu i igračima obje ekipe pripadaju zasluge za veliku borbenost i solidnu utakmicu s dosta dobrih prilika za postizanje gola.

Prvi veliki promašaj imao je Adukor u desetoj minuti susreta kada nije uspio postići gol s dva metra nakon centaršuta iz kornera.

Ni ekipa iz Bijeljina nije bila bez šansi, a najbolju su propustili šest minuta prije odlaska na odmor kada je Pavlović spasio Sarajevo.

Već na otvaranju drugog poluvremena izabranici Husrefa Musemića imali su veliku šansu, ali je Velkoski promašio nemoguće.

Radnik je potom preuzeo inicijativu i za kratko vrijeme imali su dvije dobre prilike. Prvo je Stanojević čudesno spasio gol Bordo tima nakon šuta Franića s tri metra, a onda je Pavlović sjajno odbranio poslije udarca Đurića.

Posljednju šansu za promjenu rezultata imao je Hebibović, ali je pogodio prečku pa su gosti iz Bijeljine odnijeli bod s Koševa.

GOŠK je u Gabeli rezultatom 3:2 pobijedio Čelik. Domaći su poveli već u petoj minuti kada je pogodio Mulahusejnović sjajnim lobom.

Deset minuta kasnije Pandža je postigao autogol za veliko vodstvo GOŠK-a, a vrlo brzo Čelik je smanjio golom Jurine iz penala.

U posljednjoj minuti sjajnog prvog poluvremena Nikolić je donio poravnanje, a konačnih 3:2 postavlja sjajni Mulahusejnović svojim drugim golom.

Tabela: