Nogomet
19

Sarajevo gostuje Slaviji, Željezničar i Široki traže prve domaće pobjede

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale tri utakmice 2. kola BHT Premijer lige na programu su danas. Slaviji na megdan stiže Sarajevo. S obzirom da će se ovaj meč igrati od 17:00 sati sa sigurnošću se može reći da će biti paklena vrućina. To može stvarati velike poteškoće nogometašima oba tima.

U bordo taboru naglašavaju kako žele doći do kompletnog plijena. Ipak, svjesni su da to neće biti nimalo lako.

"Ova utakmica nije ništa manje ili više važna od bilo koje druge. Slavija je poražena u prvom kolu, mi smo se osvježili i psihički vratili nakon neuspjeha u Evropskoj ligi. Kvalitetniji smo, ali to ne mora ništa da znači. To moramo pokazati na terenu. Utakmica će se igrati u teškim uslovima za obje ekipe", izjavio je Musemić na pres konferenciji.

Prvi šef struke koševskog premijerligaša moći će računati na usluge Travančića i Komazeca koji bi trebali donijeti dodatni kvalitet Sarajevu. Osim toga, tim sa Koševa imat će veliku podršku sa tribina.

U redovima Slavije igra nekoliko nogometaša koji su svojevremeno nosili bordo dres. Dudo, Čomor, Karamatić, Dudić i Oglečevac bit će dodatno motivisani. Domaći tvrde kako je Sarajevo kvalitetena ekipa. Ipak, ističu da oni imaju svoje adute koje će pokušati iskoristiti.

Željezničaru na noge stiže Travnik. Plavi žele nastaviti pobjednički niz nakon pobjede u Gradačcu u 1. kolu. Stoper tima sa Grbavice Semir Kerla podvukao je na pres konferenciji da on i njegovi saigrači očekuju podršku sa tribina.

"Travnik je nezgodan suparnik. Ipak, mi želimo pobjedu i tako ćemo se ponašati na terenu. Vjerujem da ćemo imati veliku podršku naših navijača“, kazao je Kerla na pres konferenciji.

Željezničar će i u ovom meču sa klupe predvoditi Dino Đurbuzović.

Veziri potcrtavaju kako u Dolinu ćupova ne stižu sa bijelom zastavom.

Široki Brijeg će odmjeriti snage sa Veležom. Domaći su u četvrtak igrali prvu utakmicu 3. pretkola Evropske lige protiv Udinesea. Sigurno je da su izabranici Slavena Muse još uvijek pod dojmom okršaja sa Di Nataleom i društvom. Ipak, u svlačionici Širokog vjeruju da mogu savladati Rođene.

Velež na Pecaru stiže sa namjerom da dođe do povoljnog rezultata, a to sve osim poraza. Pobjeda u prvom kolu protiv Slavije unijela je mnogo samopouzdanja pred ovo gostovanje.

Nedjelja

Slavija – Sarajevo 17:00 sati (prijenos na BHT1) Željezničar – Travnik 20:30 sati

Široki Brijeg – Velež 20:30 sati