Nogomet
9

Sarajevo gostuje na Tušnju, Željezničar dočekuje Čelik

Piše: E. Isanović
Preostale četiri utakmice 15. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Slobodi na megdan stiže Sarajevo. Domaći su pred teškim ispitom, a situacija je dodatno zakomplicirana neigranjem osomorice igrača (zbog suspenzija i povreda).

U timu sa Tušnja vjeruju da i pored svih poteškoća i kvaliteta gostiju mogu do povoljnog rezultata. Treba istaći da će imati i veliku podršku sa tribina.

S druge strane, gosti sa Koševa sa dosta samopouzdanja i optimizma čekaju posljednji meč jeseni. Nadaju se nastavku pobjedniče serije. Izabranici Mehe Kodre će, također, imati podršku oko 500 svojih navijača.

Željezničar će odmjeriti snage sa Čelikom. Plavi naglašavaju kako će dati sve od sebe kako bi osvajanjem kompletnog plijena okončalu uspješnu polusezonu. No, potcrtavaju da svi akteri moraju biti na visokom nivou za takav scenarij. Gosti iz Zenice podvlače da u Dolinu ćupova dolaze da se nadigravaju.

Vitezu na noge stiže Travnik. Za domaće nema puno filozofije, pobjeda se nameće kao imperativ. Izabranici Ante Miše osvajanjem tri boda bi se približila sredini tabele. Gosti sa Pirote vjeruju da u komšijskom dvoboju mogu ostati neporaženi.

Slavija, koja je stanovnik sredine tabele, težit će da savlada Drinu iz Zvornika na svom terenu. Ako uspju doći do tri boda učvrstit će se na osmom mjestu.

Parovi i satnica:

Sloboda – Sarajevo 13:00 sati (prijenos na Moja TV) Željezničar – Čelik 13:00 sati Slavija – Drina 13:00 sati Vitez- Travnik 13:00 sati