Težak izazov
269

Sarajevo gostuje bjeloruskom Dynamu i traži kartu za 3. pretkolo Lige prvaka

D. B.
Ekipa FK Sarajevo večeras će u Bjelorusiji igrati utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Dynama iz Bresta.

Bordo tim predvođen trenerom Vinkom Marinovićem ima veoma težak zadatak, a dokaz tome je pobjeda Dynama nad Astanom u prethodnom pretkolu rezultatom 6:3.

Kao što je poznato, zbog promjene sistema takmičenja uzrokovane pandemijom koronavirusa igrat će se samo jedna utakmica, koja će odlučiti putnika u 3. pretkolo elitnog evropskog takmičenja.

Marinović je svjestan kvaliteta koji posjeduje Dynamo, dobro je analizirao protivnika te se nada da njegovi izabranici mogu pružiti dobru partiju i u BiH se vratiti kao pobjedici.

Prođe li klub s Koševa u 3. pretkolo, čeka ga playoff, posljednja prepreka prije plasmana u grupnu fazu Lige prvaka. Ako bi eventualno u tom playoffu Sarajevo bilo poraženo, ipak bi imalo rezervisano mjesto u grupnoj fazi, ali u Evropskoj ligi.

Također, eventualna pobjeda u Bjelorusiji i poraz u 3. pretkolu Lige prvaka osigurava nastup u playoffu Evropske lige.

Marinović u večerašnjoj utakmici ne može računati na povrijeđenog Besima Šerbečića, a na raspolaganju su mu Kovačević, Džafić, Dizdarević, D. Hodžić, Salčin, Pidro, Dupovac, Bešić, Miličević, F. Hodžić, Đokanović, Oremuš, Sušić, Rahmanović, Velkoski, Tatar, Jukić, Fanimo, Cruz, Ahmetović i Handžić.

Utakmica Dynamo Brest - Sarajevo se igra večeras od 20:00 sati uz direktan prijenos na kanalu Arena Sport.