PREMIJER LIGA
11

Sarajevo će u Zenici pokušati prekinuti neugodnu tradiciju, GOŠK dočekuje Borac

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale dvije utakmice 2. kola Premijer lige igraju se danas. Čeliku na megadan stiže Sarajevo, dok će GOŠK ugostiti ekipu banjalučkog Borca.

Zeničani će u dvoboju protiv tima s Koševa težiti da nastave tradiciju. Sarajevo je posljednju prvenstvenu pobjedu u Zenici slavilo 2001. godine kada je bilo 3:0 za Bordo tim. No, sada su okolnosti drugačije. Crveno-crni imaju lošiji igrački kadar, ali vjeruju da će ostati neporaženi.

Hafizović: Sarajevo je sada najopsanije

Kemal Hafizović strateg Čelika istakao je kako je Sarajevo trenutno najopasnija ekipa.

"Sarajevo je sada najopasnije, to je ranjeni lav, a objektivno imaju kvalitetniji tim. Spremniji su, imali su sve, a kod nas je druga situacija. Mi moramo igrati, moramo pametno rasporediti snage koje imamo. Vjerovatno će biti mnogo gledalaca i trebat će ih zadovoljiti igrom. Na teren izlazimo s mnogo optimizma", kazao je Hafizović.

Domaći će u ovom dvoboju imati veliku podršku s tribina.

Repuh:Ekipa je dobro radila

Gosti s Koševa na Bilino Polje stižu s namjerom da osvoje tri boda. U prvom kolu je Bordo tim poražen na najvećem bh. stadionu od Zrinjskog rezultatom 2:1. Nakon toga je uslijedio odlazak Mehmeda Janjoša pa će ekipu u Zenici s klupe voditi Senad Repuh. Prvi šef struke koševskog tima nada se pozitivnom ishodu.

''Radili smo ove sedmice dosta individualno, naročito na podizanju atmosfere i u Zenicu idemo kao favoriti. Očekujem maksimalan angažman svih igrača i trijumf, koji bi nam u ovom trenutku bio vjetar u leđa. Imamo priliku da ostvarimo pobjedu, koju ćemo, vjerujem, iskoristiti. Mogu reći da je ekipa trenirala jako dobro u ovoj sedmici'', podvukao je Repuh.

I tim s Koševa imat će vliku podršku svojih navijača koji su najavili dolazak u Zenicu.

U drugom dvobvoju GOŠK-u na noge dolazi Borac. Domaći najavljuju otvorenu igru koja bi im mogla donijeti pozitivan rezultat. No, svjesni su da ih čeka težak zadatak.

S druge strane, ekipa iz Banja Luke pokušat će osvojiti kompletan plijen.

''Sigurno je da idemo u goste ekipi koja je za nas nepoznanica, ali ambicije Borca su jasne. Idemo po rezultat koji bi nam u ovom trenutku odgovarao. Nadam se našoj dobroj partiji u Gabeli i pozivam sve naše navijače koji su u prilici da dođu na utakmicu i da nam pomognu u ostvarenju našeg cilja'', istakao je golman Borac Asmir Avdukić.

Raspored i satnica:

Nedjelja

GOŠK – Borac 17:30 sati Čelik – Sarajevo 19:30 sati (prijenos na Moja TV)

Rezultat utakmica odigranih u subotu:

Mladost DK- Željezničar 2:1

Vitez – Krupa 1:1 Sloboda- Radnik 0:1 Zrinjski – Široki Brijeg 1:0