"Igraj fudbal, živi život"
2

Sarajevo bolje od Olimpica, Željezničar od Olimpije

Klix.ba
Završen je i drugi dan I regionalnog turnira "Igraj fubal, živi život" na Bjelašnici u kojem nastupaju igrači rođeni 1995. godine i mlađe.

U prvoj utakmici kadeti GNK Dinamo Zagreb ostvarili su ubjedljivu pobjedu nad ekipom Novog Pazara. Prvo ime susreta bio je mladi Tibor Halilović, kapiten ekipe iz Zagreba. Pored pogotka upisao je i jednu asistenciju i na taj način vodio svoju ekipu do pobjede.

Naredni susret bio je mnogo zanimljiviji za prisutne gledaoce. Snage su odmjerili kadeti FK Olimpija iz Ljubljane i FK Željezničar. U prvom poluvremenu nismo vidjeli mnogo prilika, ali je drugo poluvrijeme znatno popravilo dojam. Odmah na početku drugog dijela susreta, FK Olimpija postigao je pogotak. Kapiten ekipe Corn povukao je loptu po lijevoj strani, zaustavio se i šutirao sa 18m. Njegov udarac pogađa desni gornji ugao golmana Željezničara, Čemana. Kadeti sa Grbavice su nakon 5. minuta izjednačili rezultat preko Količića. Omladinci Olimpije u istoj minuti postižu pogodak za novo vodstvo. Nakon velike greške Memije rezervista Adamić postiže atraktivan pogodak. Igrači Željezničara nisu odustajali i velikom bordom su uspjeli preko kapitena Haskovića, u 65. minuti, i Senada Količića, u 75 minuti, doći do zaslužene pobjede.

Drugi susret grupe A između FK Sarajevo i FK Olimpic donio je jednu zanimljivu utakmicu. Kadeti Bordo kluba poveli su preko Amara Burovića u 30. minuti. Bio je to drugi pogodak Burovića u dosadašnjem dijelu turnira. Sa rezultatom 1:0, u korist FK Sarajevo, se otišlo na odmor. Drugo poluvrijeme bolje su otvorili kadeti FK Olimpic. Nakon kornera, gužvu u šesnaestercu najbolje koristi Mirza Totić i postiže svoj, ali i prvi pogodak FK Olimpic na turniru. Igrači Sarajeva su pokušavali, ali nisu uspjeli da postignu pogodak. Burović je u dva navrata, nakon odličnih proigravanja Farisa Handžića i Samira Radovca, imao priliku da postigne pogodak, ali je bio ne precizan. Napadi u igrača u bordo dresovima su se isplati u posljednjoj minuti utakmice. Rezervista Admir Fočo isprobao je svoj udarac sa vrha šestaesterca. Golman Olimpica, Husić, stajao je na pogrešnoj nozi i nije uspio da spasi svoju mrežu. Bio je to prvi gol za Admira Foču na turniru "Igraj fudbal, živi život".

Posljednji susret drugog dana turnira odigrali su FK Crvena Zvezda i FK Budućnost. Već u 10. minuti susreta Đuranović je doveo Budućnost u vodstvo udarcem sa bijele tačke. Prisutni gledaoci su uživali u borbenoj i napetoj utakmici, ali do kraja susreta nije bilo promijena rezultata. Sa ovom pobjednom FK Budućnost je jedina ekipa u grupi B sa 6 bodova.

Grupa A

GNK Dinamo Zagreb 3:1 FK Novi Pazar FK Olimpic 1:2 FK Sarajevo

GNK Dinamo Zagreb - 6 FK Sarajevo - 6 FK Olimpic - 0 FK Novi Pazar - 0

Grupa B

FK Budućnost 1:0 FK Crvena Zvezda FK Željezničar 3:2 FK Olimpija

FK Budućnost - 6 FK Željezničar - 3 FK Crvena Zvezda - 3 FK Olimpija - 0

Utakmice trećeg dana:

NK Olimpija : FK Crvena Zvezda -10.30h, GNK Dinamo : FK Sarajevo - 12.30h, FK Budućnost : FK Željezničar - 14.30h, FK Novi Pazar : FK Olimpic - 16.30h.