Nogomet
36

Sarajevo bijes iskalilo na UNIS-u, tim iz Vogošće primio sedam golova

Klix.ba
Nogometaši Sarajeva iskoristili su reprezentativnu pauzu u prvenstvu kako bi odigrali prijateljsku utakmicu protiv UNIS-a iz Vogošće, koju su dobili rezultatom 7:0. Ova prijateljska utakmica je došla nakon niza loših rezultata koji su razočarali navijače tima sa Koševa.

Izabranici bh. nogometnog stručnjaka i trenera FK Sarajevo Mehe Kodre su na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" ugostili su vogošćanski UNIS, a utakmica je završena rezultatom 7:0 u korist Bordo kluba.

U prvom poluvremenu Sarajevo je napadalo, imalo nekoliko prilika, a jedini gol u mreži gostiju u prvom dijelu utakmice postigao je Leon Benko. U nastavku su prvotimci FK Sarajevo zaigrali su još ofanzivnije te su do kraja utakmice postigli još šest golova. Na listu strijelaca su se redom upisivali Duljević, ponovo Benko, Bilbija, Puzigaća te dva puta Rustemović.

Današnja prijateljska utakmica poslužila je stručnom štabu FK Sarajevo da isproba neke nove taktičke zamisli te podige formu ekipe uoči nastavka BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo narednog vikenda na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" dočekuje Mladost iz Velike Obarske.