Premijer liga BiH
70

Sarajevo bez problema savladalo Zvijezdu 09, Tuzla City slavio u Širokom Brijegu

E. B.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva savladali su Zvijezdu 09 u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0.

Prve velike prilike na susretu pred oko 4.000 navijača na stadionu "Asim Ferhatović Hase" vidjeli smo u 17. minuti.

Najprije su gosti imali priliku kada je Badji nakon kornera šutirao glavom a Kovačević je odbranio, a nakon toga je Milanović nakon solo prodora ušao u šesnaesterac gostiju i šutirao, Manojlović je pogledom ispratio loptu koja je prošla tik pored stative.

Potom je uslijedio novi mirniji period igre, a u finišu prvog poluvremena Sarajevo je stiglo do vodstva.

Nakon akcije po desnoj strani lopta je ubačena pred gol gostiju, odbrana Zvijezde 09 je veoma loše reagovala, lopta je na kraju došla do Mustafića koji sa desetak metara ljevicom lijepo pogađa i dovodi Sarajevo u vodstvo.

Sarajevo je udvostručilo prednost u 53. minuti. Mustafić je uposlio Velkoskog na lijevoj strani, a kapiten Sarajeva lijepo pronalazi Ahmetovića u petercu koji matira 17-godišnjeg golmana gostiju za 2:0.

U 72. minuti u razmaku od samo desetak sekundi vidjeli smo dva velika uzbuđenja pred oba gola. Najprije je nakon kornera Sarajeva jedan igrač Zvijezde nespretno intervenisao i pogodio prečku svog gola, a nakon kontranapada Badji je izašao sam na Kovačevića, no golman Sarajeva sjajno brani.

Sarajevo je moglo stići i do trećeg pogotka u 82. minuti. Handžić je sjajno uposlio Hebibovića koji šutira iskosa sa desne strane, ali Manojlović je zaustavio njegov udarac. do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Sarajevo je zasluženo slavilo.

Večeras je odigran još jedan susret kojim je i kompletirano osmo kolo Premijer lige BiH. Na Pecari je Široki Brijeg dočekao Tuzla City, a gosti su slavili rezultatom 3:1.

Široki Brijeg je poveo u 12. minuti kada je pogodio Matić, a preokret tuzlanskoj ekipi donijeli su Ubiparip (penal 40., 62.) i Husejinović (51.). Tuzla City je ovom pobjedom došao na lidersku poziciju na tabeli.

Tabela: