Premijer liga BiH
24

Sarajevo bez problema savladalo Krupu, Zrinjski osvojio tri boda protiv Radnika

Piše: K. H.
Foto: www.fksarajevo.ba
Foto: www.fksarajevo.ba
Ekipa Sarajeva vratila se na lidersku poziciju pobjedom protiv Krupe u meču 10. kola Premijer lige BiH rezultatom 4:1, a važna tri boda osvojio je i Zrinjski koji je s minimalnih 1:0 bio bolji od Radnika.

Ekipa Husrefa Musemića, bez obzira na velike probleme zbog izostanka brojnih prvotimaca, furiozno je otvorila meč, pa tako već u sedmoj minuti dolaze do vodstva. Strijelac pogotka bio je Benjamin Tatar.

Pitanje pobjednika ovog meča faktički je odlučeno u 24. minuti kada Makitan zbog neopreznog starta dobija direktan crveni karton, a tačku na prvo poluvrijeme stavio je Aladin Šišić u 44. minuti kada pogađa za 2:0.

U drugom poluvremenu, Sarajevo je odmah na početku postiglo i treći pogodak preko Halilovića, da bi u 68. minuti mladi Šabanović postigao gol za 4:0.

Nikodijević je u 77. minuti postigao utješni pogodak za Krupu, a to se na kraju ispostavilo kao konačni rezultat meča.

Zrinjski je u Bijeljini bio bolji od domaćeg Radnika, a ekipa Bake Sliškovića upisala je minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Heroj Plemića opet je bio Nemanja Bilbija koji je u prvom poluvremenu, tačnije u 15. minuti pogodio za 1:0, a kasnije će se ispostaviti i velika tri boda za Zrinjski.