BH Telecom Premijer liga
0

Sarajevo bez problema protiv Rudara, Hadžić dvostruki strijelac

Piše: J. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo bez problema je na Koševu savladalo Rudar iz Prijedora sa 3:0 u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige. Dvostruki strijelac za Bordo tima bio je Emir Hadžić dok se u listu strijelaca upisao i Alen Melunović.

Sarajevo je prvu polupriliku imalo u osmoj minuti preko Ognjena Todorovića. Međutim, golman gostujuće ekipe uspio je odbraniti traljav šut. S druge strane, stopostotnu priliku za vodstvo Rudar je imao dvije minute kasnije. No, Pejićev pokušaj asistencije u šesnaestercu Sarajeva nije iskoristio jedan od napadača ekipe iz Prijedora.

U 19. minuti, nakon jedne lijepe akcije, izabranici Dragana Jovića došli su do vodstva na Koševu. Džakmić je odlično centrirao, a Emir Hadžić glavom poslao loptu u mrežu gola Rudara.

Četiri minute kasnije, Sarajevo je vodilo sa 2:0 zahvaljujući golu Alena Melunovića koji je, nakon izvođenja kornera, bio najviši u šesnaestercu gostujuće ekipe i glavom savladao golmana Bodirogu. Ovo je bio njegov drugi gol za tim s Koševa nakon što je u zimskom prijelaznom roku došao kao veliko pojačanje iz Teplica.

Todorović je ponovo zaprijetio Bodirogi, ali je i ovaj put golman Rudara izašao kao pobjednik duela. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika za promjenu rezultata.

U nastavku utakmice dvije sjajne prilike za Hadžića, međutim, Bodiroga je obje odlično odbranio.

Treći gol Sarajeva postigao je Hadžić u 73. minuti. Lopta se odbila od jednog igrača Rudara, došla do napadača tima sa Koševa kojem nije bilo teško drugi put u današnjoj utakmici matirati golmana Bodirogu. Ovo je bio njegov 11. gol u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Do kraja utakmice na Koševu rezultat se nije mijenjao. Današnjom pobjedom Sarajevo je stvorilo veliki pritisak na Željezničar koji u 17:00 igra na teškom gostovanju kod Borca u Banjoj Luci.

17. kolo, BH Telecom Premijer liga BiH, rezultat:

Sarajevo - Rudar 3:0 (Hadžić 19, 73, Melunović 24)