Dobro došli u BiH
29

Sarajevo bez podrške na Pecari jer je Široki Brijeg kažnjen zbog divljanja Škripara

Piše: E. B.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
"Gdje prestaje logika, tu počinje Bosna", navodni je citat Ive Andrića u vezi s kojim se lome koplja da li je istinit ili nije. No, citat (s dodatkom "i Hercegovina") se apsolutno može primijeniti na predstojeću utakmicu između Širokog Brijega i Sarajeva.

Susret će se igrati na stadionu Pecara 10. marta u 18 sati, ali bez gostujućih navijača i to zbog poprilično besmislenog i bizarnog razloga.

Naime, Široki Brijeg je kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine zbog divljanja navijača, popularnih Škripara, tokom meča protiv Zrinjskog kada su ubacivali baklje i tvrde predmete u teren tom prilikom povrijedivši kapitena mostarske ekipe Peru Stojkića.

Navijači Sarajeva, kao i svi gostujući navijači na Pecari, do sada su bili smješteni na istočnu tribinu, no rukovodstvo Širokog Brijega je odlučilo da na meču protiv Sarajeva Škripare smjesti upravo na tu tribinu.

Fudbalski klub Sarajevo je ispoštovao redovnu proceduru najavivši dolazak navijača, ali je iz Širokog Brijega stigao odgovor kako im ne mogu garantovati sigurnost.

Sarajevo se potom žalilo Nogometnom savezu BiH pozivajući se na obavezu organizatora da osigura 5 posto kapaciteta stadiona gostujućim navijačima, no i to je odbijeno.

Tako smo dobili situaciju u kojoj navijači Sarajeva ne mogu bodriti svoju ekipu na gostovanju zbog toga što je Široki Brijeg kažnjen zbog incidenata koje su napravili navijači njihove ekipe. "Gdje prestaje logika..."