Nogomet
27

Saopćenje UO Veleža: Osiguranje za utakmicu u Međugorju nije postojalo, policija ne radi svoj posao

Klix.ba
Nakon što je prijateljska utakmica u Međugorju između Slobode i Veleža prekinuta jučer nakon što su maskirane osobe ušle u teren, saopćenjem za javnost obratio se Upravni odbor mostarskog kluba kojeg prenosimo u cjelosti.

"Na poziv FK Sloboda, a u cilju održavanja korektnih sportskih odnosa i provjere vlastitog tima, FK Velež se dana 1. 2. 2017. godine odazvao na poziv za odigravanje prijateljske utakmice na terenu sportskog centra 'Circle international' u Međugorju. Očekujući gostoprimstvo ravno onom koje mi pružamo svim gostujućim ekipama, sa radošću smo otputovali u Međugorje.

Nažalost, naša očekivanja su iznevjerena. Jučerašnji incident sa mogućim smrtnim posljedicama u kojem ne želimo prepoznavati bilo čije navijače, nakon upada grupe od četrdesetak maskiranih huligana sa metalnim motkama, bejzbol palicama i raketnim pištoljima je samo zahvaljujući prisebnosti igrača i rukovodstva oba kluba završio bez posljedica.

Osiguranje za navedenu utakmicu nije postojalo kao ni reakcija policije, koja je bila nedopustivo spora. S pravom se pitamo da li takvu policiju uopšte treba plaćati, s obzirom da je evidentno kako ne radi vlastiti posao.

FK Velež poziva odgovorne i nadležne na maksimalnu ozbiljnost u osiguravanju normalnih uslova na svim sportskim susretima i manifestacijama, kao i privođenje i procesuiranje svih koji narušavaju red, mir i sportsku atmosferu na terenima kao i njihove nalogodavce", stoji u saopćenju UO Veleža.